Kobunko 2012.02.07. 02:03

Na szép

Mekkora egy szemforgató köcsög ez! És le tud nyilatkozni egy ilyet. Szóval csinált ő egy filmet Final Cut címmel, ami alapötletnek kiváló, én magam is kíváncsian várom, hogy megtekinthessem, a filmtörténet 450 alkotásából vágott össze jeleneteket, ezekkel kreálva egy új filmet. Én elhatárolódnék azoktól a véleményektől, miszerint akkor ő most tulajdonképpen csak felhasznált-e, vagy valami újat alkotott (finom kikacsintás Brodie-ra a Jay és Néma Bob-ból). Én csak azon mérgelődök, hogy

a: 20 millióból hozta össze ezt az alkotást. 20 millió állami forintból. Távol álljon tőlem a demagógia, de mondjuk ezt a 20 misit akkor kaphatta volna a filmszemle kiterjesztése pár moziról, vagy egy rövidfilmes fesztivál beindítása, esetleg szimplán a készítők támogatása. Mert mindenki így kezdte, maga Pálfi is.

b: Azt mondja, ezért a filmért ő semmit nem kap. Dehát kapott ezért 20 millió állami forintot, nem?! Én készséggel elismerem, ha kell, hogy ezzel a filmmel alkotott valamit, viszont erre senki sem kérte meg! A saját régóta dédelgetett ötletét valósította meg, méghozzá egy olyat, ami lehet, hogy tovább tart ugyan, de akár egy emberrel is megoldható ötlet. Ugyan mire föl kéne kifizetni erre még pénzt? Vagy az a probléma, hogy a terjesztés jogi okokból nem megoldható? Ugyan, 20 millió volt rá, hogy ezt megoldják! És nem, nem védhető az az érv, hogy mások is dolgoztak a filmen, akiket ki akart fizetni. A Tesco is jobban működne 3x ennyi emberrel, csak épp racionálisan oldják meg. Az ő ötlete szerintem kivitelezhető lett volna egy emberrel is, innentől semmiképp sem racionálisan költötte el a pénzt. A pénzünk. Demagóg, de fontos hangsúlyozni, ha valaki más faszával veri a csalánt, és még rinyál is.

c: Ez a beszarás a köbön. Aranyos az utalás az isohunt-ra, sőt, le is fordítottuk a mi nyelvünkre, összekacsintunk, lám, Pálfi is használja a torrentet (szigorúan legális tartalmakra). Ez egy kész film, már be is mutatták a szemlén. Beírtam az isohunt keresőjébe, hm, nem volt ott. Ha ekkor áldás, ám tessék, kerüljön fel az isohuntra, mondjuk stáblista nélkül, oszt tessék, hadd élje az életét a neten, hadd élvezzék a magyarok, akik nem jutottak el a filmszemle vetítésére. Várom a lehetőséget, ki tudja, még élvezhetem is a filmet (A Taxidermia nagyon tetszett, és moziban láttam), aztán jövőre én is kérek 20 misit valami filmkészítésre, ki tudja, talán akkora arc vagyok, hogy egyedül is jutok valamire, és megígérem, hogy nem picsogok arról, hogy nem látok pénzt a filmből.

Ja, utóirat: a körbeszopás bajnoka, az index. A másik Final Cut-os cikkben elég konkrét negatív utalások vannak Antal Nimródra, aki Hollywoodban mint B-kategóriás filmek rendezője ragadt meg (meg amúgy Mundroczóékra, de nem az én dolgom körbevédeni mindenkit, akiket pár éve Cannes kapcsán még leszoptak). Szóval mekkora menő egy itthon, 20 millióból egy összevágott mozit készítő rendezőt éltető cikkben fikázni azt az Antalt, aki egyrészt a Kontrollal minden szempontból egyedi filmet hozott létre (pl közönség- ÉS kritikai siker), másrészt Amerikában olyan no name színészekkel dolgozott, mint Adrian Brody vagy Luke Wilson. Ettől még B-kategória a film, csak egyrészt kapu lehet az A-ra, másrészt akkor milyen kategória egy itthoni film...? Szóval gratulálok egyaránt Pálfinak, és az indexnek is. A Final Cut-ot pedig kíváncsian várom bármilyen formában :)

A bejegyzés trackback címe:

https://elejtett.blog.hu/api/trackback/id/tr204074042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása