Kobunko 2012.02.23. 22:47

50/50

Huh... hát a lehető legjobbkor néztem meg... ekkora egy érzelmi hullámvasutat!

A szónak persze a jó értelmében véve, nem a szar/jó között, hanem a nevetés/sírás között... Nem láttam még filmet, ami ennyire jól egyensúlyozott a kettő közt, és közben ennyire jól tudta tartani a harmóniát, hogy egy pillanatra sem volt kellemetlen az átmenet.

Adott ugye a sztori, miszerint a főhős, Adam egy nap, 27 évesen megtudja, hogy rákban szenved. Innentől nem kell nagy fordulatokra számítanunk, probléma a partnerrel, baráttal, családdal, stb, nem ezen van a lényeg. Hanem hogy mennyire sikerül ezt olyan könnyed szinten tartani, hogy 2-3 percnél tovább egyhuzamban ne kerülj a sírás határára, mert amikor épp szarul lennél, akkor jön valami visszavágás, ami nem harsány, nem helyzetkomikum, hanem egy reális, cinikus reakció a helyzetre. Nem hittem volna, hogy Seth Rogen megállja a helyét komoly szerepben is, de nem vallott szégyent, és mindemellett szokásos magas színvonalának megfelelően hozta a vidám karakterét is. De ez a film, hát lehet hülyeség kimondani, Joseph Gordon-Levitt egyfajta "jutalomjátéka", láttuk már komoly és humoros szerepben is, de itt remekül sikerült ötvöznie a kettőt, és ez bizonyára nem volt egy könnyű munka.

Általában szokásom egy vígjátéknak felróni, ha túl hosszú, ennél a filmnél viszont azt gondolom, még fért volna a játékidőre, bár lehet, ott már csak a túlzott szomorúságot tudták volna kibontani (pl a család-szál), ezért én azt gondolom, ez a film így tökéletes, ahogy van.

Ajánlom mindenkinek, aki a felhőtlen szórakozás mellé olyan érzelmeket akar, ami egy átlagos romantikus komédiában nincs meg, és persze azoknak, akik kicsit lent vannak. Mert nekem ennyire semmiképp sem lehet szar.

Szólj hozzá!

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://elejtett.blog.hu/api/trackback/id/tr404188699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása