Hollywoodban úgy látszik valaki elvesztette a karóráját, vagy nem tudom, de sikerült egymás után két, maratoni filmet kifogni, és sajnos attól voltak maratoniak, hogy igen unalmasra sikeredtek, és ettől dupla olyan hosszúnak tűntek. Az egyik a Zodiákus című volt, a másik pedig A tetovált lány, egész pontosan az amerikai verzió. Ez utóbbiban egyébként van potenciál, kis idő múlva adni fogok egy esélyt az eredeti, svéd verziónak, de a remake-ben az első bő órát nyugodtan lerendezhette volna Fincher 10 percben, és akkor tömény izgalom marad a film. A Zodiákus viszont... hát elég ramaty egy mozi volt. Azt mondják, az élet a legjobb forgatókönyv-író, de itt szerintem rádolgozhattak volna kicsit. Mert a való életben természetesen durva, hogy egy ilyen sorozatgyilkos felszívódhatott, de filmként nem igazán sikerült izgalmasan megfogni a dolgot, bő lére van eresztve az egész, valahogy abszolút nem kötött le 1-2 percnél tovább, sok az üresjárat benne.

Na de két ilyen élmény után helyre kellett tenni a lelkem egy igazi brutál-mozival - amiket általában szintén komálok, és hát a Szerb film című alkotás ennek maximálisan megfelelt! Több helyen olvastam, hogy ez minden idők legbrutálisabb filmje, ezzel azért vitatkoznék, erős a konkurencia Japánban, de európai (és azért világ-) szinten tény, hogy kevés ilyen gyomorforgató alkotást látni. Sajnos a filmbe bele akarnak magyarázni valami mély mondanivalót, ezt feleslegesnek érzem, jó, ha egy ilyen torture-mozi nem veszi magát komolyabban annál, mint ami, nyers, brutális, gusztustalan horror olyan jelenetekkel és ötletekkel, amelyekhez képest a Fűrész-széria gyerekmatiné. Akinek az sok volt, a Szerb filmnek neki se álljon. Akiknek kevés, hehe, na ők igazán élvezni fogják!

3 komment

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://elejtett.blog.hu/api/trackback/id/tr854442524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomibatyo 2012.04.16. 21:37:23

A Zodiákus nekem alapvetően tetszett, bár erre is kifejezetten igaz, hogy a kevesebb több lett volna. Újranézni viszont nem fogom, mert nekem túlságosan is nyomasztó volt a hangulata.

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2012.04.16. 23:19:05

@nagytomi87: Nyomasztó a Szerb film, a Lilya-4-ever, a Ken Park. Engem itt az nyomasztott, hogy mikor lesz már vége...

tomibatyo 2012.04.17. 08:23:37

@Kobunko: Hopp, ez már ízlésbeli kérdés. Ezen nem fogok vitázni, mert nem nagyon van értelme. Tény, hogy a Zodiákus valahol tetszett, de a többi hasonló alkotást már nem nagyon veszi be a gyomrom.
süti beállítások módosítása