Kobunko 2012.04.24. 16:24

Bélás

Csak belepofázok én is, egy nap lemaradással, nehogy már ezen ne csámcsogjak. Miután múlt hét közepén Nyerges mester a sajtóban cáfolta a telefonadó bevezetését, hétfőn már benne is volt a legújabb megszorító csomagban Széll Kálmán Terv 2.0-ban (milyen vicces, a számítástechnikában a 2.0 általában a fejlettebb kiadást jelenti). Ezt amúgy nem értem, ha már egyszer tudja, hogy lesz ilyen adó, muszáj segget csinálni a szájából? Vagy ennyire csuklóból megy a hazudozás? Mert akkor is el kéne gondolkozni, mit keresnek ott ilyen emberek...

No, a lényeg, amin mindenki hőbörög, az új telefonadó, 2 ft/perc vagy sms. Hát igen, zseniális húzás a fidesztől. Emellett ugyanis 4 másik adót is bevezetnek, amelyek jóval több pénzt hoznak az államkasszába, mint e díszpéldány (ha jól olvastam, ettől évi 52 milliárdot remélenek), leírják, hogy lényegében további két évre leáll a gazdasági növekedés, és hogy eltörlik a végkielégítések 98%-os különadóját (hm, kipaterolták mindenhonnan a szocikat, mostmár jöhetnek a pofátlan végkielégítések újra?). Szóval az Isten adta le is ragadt a telefonadónál, hogy mi a csomag többi része (pl az ismert csekkadó), senkit nem érdekel. Rágcsálják a gumicsontot, azt hiszik, erre aztán majd ugrik mindenki, már tervezik a skype-os és egyéb megoldásokat, számolják, mennyit kell visszafogni, hogy ugyanoda jöjjenek ki az árral, és így majd mindenki négy perc helyett hármat fog csak telefonálni, és akkor helyben lesznek...

Hehe, itt tényleg mindenki ennyire vak? Azt hiszik a kedves bloggertársak meg újságírók, hogy a tinik, meg az életüket telefonon élők eddig annyira figyeltek a percekre, hogy most majd jó előre leírják, mennyit beszélhetnek ugyanannyiért? Kutya fülét, eddig sem az motiválta őket, hogy mennyit fognak fizetni, és továbbra sem lesznek képesek leválasztani a mobilt a fülükről/ujjukról. És aki meg szegény, és számít neki ez az árkülönbözet is, azokról azt hiszik, tudnak még valahol visszavágni a költségekből? Eddig is csak annyit beszéltek, amennyi feltétlenül szükséges, azon már nem tudnak mit visszavágni.

Az átlag magyart ez a változás az életvitelében semmiben sem fogja érinteni, olyan lesz ez, mint a benzinár. Felhördül ma már - meg amúgy régebben is - valaki 2-4 forintos emelésért? Rutinszerűen persze igen, hogy "mennyenekapicsába"', de úgy a 400-430 forintos literenkénti árig nem nagyon pakolta le a kocsit senki, kettő, de még tíz forintnyi növekedésnél is használta, mert az előnyök túlmutattak a költségeken. Alattomos, rejtett kis kiadás ez, az én számlám például 250 forinttal fog növekedni, ha előre kifizettetik a havi díjban, meg arra a kb 10+ sms-re még rászámolhatok akkor 20-30 forintot. Nem mondom, két sör ára, de komolyan gondolja bárki is, hogy majd ezen fogok agyalgatni telefonálás közben? Senkit nem fog ez a két forint semmiben sem zavarni, némán, szintre észrevétlenül dobunk az államkasszába jó pár misit (az 52 mrd mellesleg tényleg elég kis tétel a költségvetés szempontjából). Ám legyen, hadd csökkenjen a fekete lyuk. No de ezen úgy kiakadni, mint a manyup pénzek lenyúlásán? Zseniálisan csinálta a fidesz, elterelte a figyelmet a lényegi kérdésekről ezzel az aprósággal, még az is lehet, hogy visszavonják, bár nem hiszem, a tényleges nagy bevételt jelentő céges telefon-részlegből jön úgyis a bevétel java, ott meg nem lesz szempont ez a plusz két forint. És megint hőbörgünk a semmiért, pont úgy, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Ha ott fent, a bolhacirkuszban ugyanúgy értenének a gazdasághoz, mint az emberek pofátlan megvezetéséhez, már Svájcot is leelőztük volna. Csak akkor oda kéne koncentrálni az energiát, nem a saját zseb fele...

U.i.: Igen, én is tudom, hogy azok lesznek igazából csak nagyobb szívásban, akik 1000+ perces előfizetésen vannak, de feltételezem, ők elenyésző kisebbséget alkotnak, és azok átlagos díjszabása alapján aki olyan csomagot engedhet meg magának, nem fog két rugó miatt sírni. Ez van.

7 komment

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://elejtett.blog.hu/api/trackback/id/tr924470942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomibatyo 2012.04.24. 23:04:53

Ez a pofátlan cinizmus nem meglepő, mint az sem, hogy gyakorlatilag napi szinten csinálnak segget a szájukból. De nem azt a tiszta fajtát, mint a jobb pornóban, hanem olyan szőrös, szarcsinbókosat.
A lényeg a dologban ott lakozik, hogy ez a sok hajcihő cakli-pakli megspórolható lett volna, ha nem ragaszkodnának a drágalátos egykulcsos szja-hoz. És itten kezdődne a kormány álomvilága, vagyis a mantra az, hogy ettől bődületes gazdasági növekedés lesz, mitöbb van; és még a népszaporulatnak is jót tesz. Eltekintve attól, hogy ez az utóbbi méretes baromság, a hőn áhított növekedés csak nem indult meg, legfeljebb Orbán és elkötelezett híveinek a fejében, hacsaknem a tuggyukkik nem engedik.
Figyelem most kibújik belőlem a szociálisan demagóg! Mi van helyette? Rá van pakolva még egy teher a közepes jövedelműekre, mert akik tudnának fizetni az államkasszába azok nem fizetnek mert kell. Helyette azok, akik már úgyis. Mint valami kibaszott jobbágyok! És a tetejébe ilyen segg földesuraink vannak.
És még ez nem is lenne baj, ha megint kicsit többet kell fizetni ezért-azért, mert okos ember kicsit átszervezi az életét. Mit kapunk cserébe ezért a pénzért? Kerényit, Matolcsyt, Kövért, Németh Lászlónét, stb. (a sor tetszőlegesen folytatható); és színvonal alatti közszolgáltatást - és most nagyon finom voltam. Az igazi probléma az, hogy öntjük a pénzt feleslegesen egy pénznyelőbe, és cserébe lófaszt, annyit se kapunk vissza, mert becsenget Nyerges, Simicska meg a többi maffiózó és viszi a bankot.
Gondolkoztam ezen az ún. szabadságharcon. Az lenne a szerény tiszteletteljes kérésem, hogy Orbán Viktor ne az én, és ne a más faszával verje a csalánt mert kurvára unalmas. Az nem kérdés, hogy neki és a pribékjeinek nem probléma, nem érzik, hogy mennyi az euró, vagy a benzin, és hogy nekik nem lesz kérdés a nyugdíj sem. Úgyhogy ha lehet hagyjon ki engem és úgy mindenkit a szarságaiból, mert nem a saját megélhetésével játszik.
Na egyelőre ennyi. :)

screwface 2012.04.25. 09:15:23

"Az oly gyakran emlegetett kifejezetten Magyarországra jellemző problémák közül számos leírható a hazánkban húzódó, hosszú múltra visszatekintő törésvonalakkal. Kelet- és Nyugat-Magyarország, főváros és vidék, meggazdagodók és elszegényedők, jobb- és baloldal, nyugatias és keleties gondolkodás mind-mind olyan töréseket mutatnak, amelyeken keresztül jobban érthető, mi is történik az országban. Mindez nem új keletű, a kettős társadalomszerkezet, két Magyarország gondolata egyidős a modern Magyarországgal. A törésvonal, amiről írni szeretnék, korántsem ilyen történelmi, ugyanakkor a demokratikus politikára legveszélyesebb: az, amelyik a hatalom és a társadalom között húzódik. Ha az ország vezetői elveszítik realitásérzékelésüket, annak a következményei messzire hatóak lesznek. Ismerve az újkori magyar történelmet, sajnos azt is tudjuk, ennek levét nem csak a vezetők, hanem a választók is megisszák, a következmények mindannyiunkat érintenek. Az elmúlt hetek sajtóját olvasva, politikai eseményeit figyelve meggyőződésem, hogy a kormány gondolkodása a félidőhöz érve a józan ész helyett végletesen beszűkült, a miniszterelnök valóságképe messzemenően eltávolodott az állampolgárok által megélt realitástól."
/Fodor Gábor blogjából "ÁTEMELVE" :D/

tomibatyo 2012.04.25. 11:30:39

@screwface: Van benne valami.
Nagyrészt leírja a mai állapotokat a légvárépítés. Marha nagy, grandiózus építkezések vannak - szavakban - , óriási a fejlődés, sőt európai etalon vagyunk - mondjuk ez igaz, csak nem úgy ahogy Orbánék gondolják. A baj akkor adódik, amikor a valóság szembejön és kíméletlenül orrbabassza őket. Normális esetben az intézkedésekben kell korrekciókat tenni, hogy a kíméletlen valóságra reagáljanak. Ehelyett mi történik? Igazítsuk a valóságot a mi kis világunkhoz, és így már mindjárt minden jó lesz. De a rögvalóság ott lesz bármerre mennek, és a kis világukat iszonyatos robajjal fogja lerombolni.
A helyzet számomra az I. vh. harcaira emlékeztet: ha valahol nem tudjuk áttörni a frontot a meglévő erőkkel, akkor még többet kell belepumpálni, majdcsak sikerül. Ahelyett, hogy stratégiát, taktikát vagy helyet változtatnánk. Az eredmény: óriási áldozatok eredmények nélkül.

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2012.04.25. 13:57:27

@tomibatyo: Engem meg a helyzet Antall mondására emlékeztet a gengszterváltásról: "Tetszettek volna forradalmat csinálni". De nem csinál itt senki most se, nekünk minden jó. Nincs olyan nagy törés a hatalom meg a társadalom között @screwface, pontosan tudják ott fent, hogy velünk, birkákkal mindent meg lehet csinálni, akkor meg minek fognák vissza magukat? Nem így terhelnék a népet, ha a nép már a manyup-pénzek idején kiegyenesíti a macskakövet, és rendez egy fesztivált a tévészékház előtt. De mivel a böszme magyarokra mindent lehet pakolni, hát pakolnak. A balliberális oldal pedig jó lenne, ha nem az EU-tól várná, hogy megmentsenek minket saját magunktól. Ébredni kéne már.

tomibatyo 2012.04.25. 14:16:37

@Kobunko: Azt azért nem jelenteném ki, hogy mindent meg lehet csinálni. Pontosabban lehet, de nem tanácsos, és ebből már van egy pár. Kéjesen figyelem, ahogy a kormány/fidesz/Orbán /melyik is? :)/ vágja a fát maga alatt, ha ezen a saját támogatói bázisát értjük.
Kérdés azonban, hogy ebből ki profitál? Ma kicsit is komolynak nevezhető politikai erő nem igazán. Tartók tőle, hogy ezzel a sok arcoskodással valami sokkal-sokkal szörnyűbbnek agyaznak meg.

screwface 2012.04.25. 15:55:32

A velünk mindent meglehet csinálni meg a többi dologhoz annyit mondanék, hogy én, amit érzek, az az, hogy egyáltalán, rohadtul, mocskosul, gőgösen és sértően NEM ÉRDEKLI ŐKET, hogy mi van velünk. Nem érdekli őket. Felvették ezt a csücsörítő, dacos pofát, amivel Orbán szokott fintorogni, aztán menetelnek, utánuk a vízözön. Krisztust is lerángathatnák a keresztről, akkor sem értenék, vagy inkább nem akarnák megérteni, hogy miről pofázik két éve a fél világ. Nem érdekli őket, mennek szedik a vadalmát. (Egyrészt tehetik, gondolok itt egy régebbi kommentemre, mert nincs következménye rövidtávon. Ja, nekik nincs, nekünk van, nem is kevés, csak ugyebár ez NEM ÉRDEKLI ŐKET)
süti beállítások módosítása