Kobunko 2012.04.28. 15:07

Pep

De kinyílt a csipám a focira, pedig eddig nem is nagyon foglalkoztam itt vele, de már rohadtul unalmas, ami az elmúlt 2-5 napban megy, nevezetesen a Barca két bukása és Guardiola távozása kapcsán. Először is, tisztelettel megkérném az Index szerkesztőségét, hogy ha már amúgy is 4 éve konstans módon ennyire bent van a nyelvük a katalánok seggében, nem kérik fel Pep-et, hogy Magyarországra jöjjön, és így élőben, nyilvánosan is leszophassák? Úgy látom, már csak ez hiányzik a "maximális extázishoz", a nyálra nem lesz panasz. Kiráz a frász az ilyen mondatoktól: "Emiatt valószínűleg nem csak a Barcelona, de minden futballkedvelő ember hálás lehet Pep Guardiolának." Mármint a Barca játékstílusának kialakítása miatt. Aham. Azért a töketlen, tilitolis kislányfociért, amit a Barcelonánál kialakított, sok minden vagyok, csak hálás nem, ennek köszönhetőek a nézhetetlen spanyol meccsek, amelyek néha még a Barca-drukkereket is felbasszák agyilag, hogy mennyit tudják tologatni azt a szart a foci helyett. És itt leszögezem, nem Messi vagy Xavi (akinek aranylabdátlansága a sportvilág sokadik szégyene) vagy Villa zsenialitása van megkérdőjelezve, korszakos játékosok ők, csak éppen ez a szintű teszetoszaság számomra már inkább idegesítő, túllendülnek azon a ponton, ameddig még élvezhető a játék. Hajukra kenhetik a 70%-os labdatartásukat, aztán meg a sok kislány-fan felhördül, ha egy másik csapat úgy veri meg őket, hogy három helyzetből kettőt kihasznál. Mert azt Guardiola meg a teljes legénység elfelejti, hogy ezt a játékot még mindig gólra játsszák - igen igen, Messi egymaga 63-at lőtt idén, csak hozzá kell tenni, hogy ezt mennyi labdatartásból és helyzetből hozta össze. És akkor még nem hoztam szóba, mennyire átvették a Real Madridtól a színészkedést, ha valamiben, ebben sokat fejlődtek 4 év alatt.

És ketté is választanám a dolgot, egyrészt, hogy nekem nem igazán tetszik amit a Barcelona játszik (nem is tagadom amúgy, hogy a keményebb angol focit szeretem). Másrészt meg van a vélekedés Indexen, a sportvilágban, a fenti cikkben is, hogy Guardiola a futball felkent Nagyistene. Hát kéremalássan, hogy a Barca 13 trófeája hihetetlen nagy szó, nem vitás, magukért beszélnek az adatok. De talán a legzseniálisabb hűdekurvafasza edzőnek majd akkor titulálom, ha egy nem világklasszis alapanyagból is kihoz valami extrát. Kétségtelen, hogy még ilyen kiváló játékosokkal is lehetne szarabb a Barca, de valljuk be, azért ez mégsem akkora feladat, mint egy legalább két nagyságrenddel rosszabb Arsenal-lal bejutni a döntőbe, de akár a jelenlegi, nem túl acélos Chelsea-t is felhozhatnám. Lehet, elfogult vagyok, de nálam inkább edzőzseni Mourinho, aki egy nevesincs Porto-val megnyerte egymást követő évben az (akkor még) UEFA-kupát, majd BL-t, majd a Chelsea-s korszak után egy egyáltalán nem klasszis Internazionale-vel - többek közt az údeüberfasza Barcán átgázolva - a BL-t. Na ott a zsenialitás, tessék szépen három ilyen alapanyagú csapatot bevinni a döntőbe, akkor majd azt mondom, te egy zseniális edző vagy, aki bármiből ütőképes csapatot varázsol. Addig, kedves Pep, a csapatod csinált belőled sztárt. Nem csoda, hogy most nem vállal csapatot, tudja ő is, ekkora sikereket nem fog többet elérni, mint a Barcával, és úgyis mindenki hozzá mérné magát. Érdekes figyelni kintről, milyen az, amikor egy edző 41 éves korára, első helyén elért mindent, amit ebben a sportban el lehet érni. Hová van innen út?

Hozzáteszem, ugyan miért tenné, ha egyszer tökéletes itt a csapat, de megnézném, Messi hol lenne egy Xavi vagy Iniesta nélkül, egy másik csapatban. No mindegy, a lényeg, a csillagok különleges együttállása volt ez a négy év a Barcelonánál, az eredmények szempontjából minden szurkolója hálás lehet a csapatnak, hogy olyat élhettek át, amelyről a többi csapat szurkolói (én is) csak álmodozhat, de ennyi a történet. Csapatként abszolút a világtörténelem topjai közt vannak, de egyénileg én leszedném a keresztvizet a legtöbbjükről, és nem tenném az egyéni legjobbak közé. De a lehetőség adott, tessék bizonyítani.

Szólj hozzá!

Címkék: foci

A bejegyzés trackback címe:

https://elejtett.blog.hu/api/trackback/id/tr854478090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása