Kobunko 2012.06.03. 11:31

Feedback

Olvasom, így két nap késéssel, hogy Áder úr első intézkedései egyikeként visszadobta a Médiatörvényt, nem formai vagy tartalmi okokra, hanem eljárási hibára hivatkozva, ami az (Index által elnevezett) last-minute törvényalkotás végét jelentheti, de legalábbis visszább veheti. Olykor-olykor elcsodálkozom, hogy vannak még a Fideszben is hozzáértő emberek, akik kettőnél több legyet is tudnak ütni egy csapásra, mindezt úgy, hogy miközben kifele erős, változást hozó ember képét mutatja, valójában a status quo-t nem veszélyezteti. Áder János több évig volt az Országgyűlés elnöke, pontosan ismeri a szabályokat, és ezen a so called parlamenti társaságon nem nehéz fogást találnia, talált is, jelezve kifelé, hogy ő nem egy báb. Elsőként kapásból a Médiatörvényt küldte vissza (nem mondjuk a Zöld-foki szigetekkel való együttműködés a kolibritenyésztésben-ről szólót), jelezve, hogy az egyik legvitatottabb törvénnyel is mer packázni, hogy nem báb, és nem is gyenge. Továbbá meg is feddte a képviselőket a zárószavazás előtti módosításokért, ez ugyan még nem koki és saller, de már egy ejnye-bejnye, a második helyre ezzel simán oda is teszi magát az erősorrendben.

A baj tényleg csak az, hogy ez azért elsősorban máz, természetesen újra átmegy a törvény, és ahogy Áder ígérte, alá is fogja azt írni, szóval csupán egy kis show-t láttunk, illetve megmutatta milyen az, amikor valaki nem "a törvényhozás motorja" kíván lenni. Bennem csak az merült még fel - és mindegyik opció ijesztő -, hogy A. amennyiben Schmitt és irodája szabad kezet kapott, tényleg nem volt annyi eszük, hogy a látszat kedvéért egy-egy, tényleg jelentéktelen törvényt visszadobjanak? Anélkül is kilógott a lóláb, de legalább kevésbé lett volna közröhej tárgya az országon belül, és talán kívül is az előző köztársasági elnök, és nem dob fel egy ilyen magas labdát az utódjának - aki, nagyon okosan, le is csapta azt.

Vagy pedig B., 3 éve eltervezett színjáték részesei vagyunk? Tényleg jobb oldali körökből szivárogtatták ki a plágium-ügyet, tényleg feláldozhatóvá tettek már az elején egy Schmitt Pált, bemocskolva ezzel a politikán kívüli karrierjét is? Mert akkor olyan fokú aljasságról van szó, ami nekünk, átlagembereknek nem sok jóval kecsegtet az elkövetkező évekre, és lassan tényleg jönnek a békaemberek az ürgebőrbe varrt dobozokkal...

6 komment

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://elejtett.blog.hu/api/trackback/id/tr854562500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomibatyo 2012.06.04. 10:09:20

A Havas kötött fogadást valakivel arra, hogy az első 10 aláírandó törvényből legalább 1-et vissza fog küldeni az Áder, csak úgy a látszat kedvéért.

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2012.06.04. 20:08:08

@tomibatyo: Zseniális :D másnak is ennyire átlátszó volt akkora a "csel"...

tomibatyo 2012.06.04. 20:29:14

@Kobunko: Az Áder akar itt ugrálni? Pont neki, egy valamikori "elhajlónak" nem szorongatják a tökeit valamivel? Lehet, hogy neki is van valami a múltjában, valami sötét, szégyellni való, amiről részletes dokumentáció van Orbánnál Felcsúton egy ládában, közvetlenül a hurkatöltő mellett.

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2012.06.05. 19:55:00

@tomibatyo: Lehet? Biztos, egyet tudok, megalapította a Fideszt. Mellesleg nem Orbánnál keresném, erős a gyanúm, hogy ő is, Kövér is, Áder is bent van Simicska és Csányi zsebében...

tomibatyo 2012.06.06. 08:15:11

@Kobunko: Azt nem tudom, de ne nagyon várjunk mást tőle se. Ugyanúgy aszisztálni fog a kormány disznóságaihoz.
Btw. a Fidesz sokkal barátibb párt lenne Orbán nélkül. Szerintem. De ez OFF.

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2012.06.06. 20:49:53

@tomibatyo: Szerintem vannak nála is irritálóbbak, Kövér, Szíjjártó, Lázár, Budai... Ezeknél még így is előrébb van nálam. Ja, és a másik oldalnál is legalább ennyit küldenék a fenébe...
süti beállítások módosítása