Kobunko 2012.07.27. 22:56

So it begins... 30.

Miközben e sorokat írom, javában zajlik a XXX. Olimpiai játékok megnyitója, de gondolom, ez marad a szint a végéig. Először is, végtelenül giccses, de hát egy ilyen nagy sportesemény megnyitója milyen is legyen, ha nem az. Mike Oldfield mondjuk bejövős, meg a Bond-klip is egész jó poén volt, és valóban roppant látványosra sikeredett az angol történelmet bemutató felvonulás, de ennyi esetleg elég is lenne egy megnyitóhoz, a többi szerepet hagyni kéne a sportnak.

Most épp valami mesedélután van, és hiába Mary Poppins, meg J.K. Rowling, nekem ez már elég öncélúnak tetszik, mintha csak azért lenne, hogy kitöltsék a műsoridőt, és bemutassanak, valami egy alkalomra írt grandiózus színdarabot. Ez a látvány és nagyzás Terry Gilliamnél még el is menne, de Danny Boyle pláne meglepett, nem éppen ilyesmire számítottam. A cél deklaráltan a pekingi olimpia roppant emlékezetes és óriási embertömeget és látványt felvonultató megnyitójának túlszárnyalása. Ez a kulturális utazás (mondjuk a filmzenék világába, vagy Daniel Craig, Rowan Atkinson megjelenése) például jó vonal, ha valamiben, ebben csontra lenyomják nemcsak Kínát, de a fél világot. Még jó, hogy a zenét-tévét nem hagyják ki, remélem, ez már a Muse előkészítése lesz, ha már ők írták az olimpia dalát :) A többiről majd update-elek, ha megéri. A bevonulás nem lesz közte, mert az a lényege az egésznek.


UPDATE: hajnali kettő utánig elhúzódott, nem volt már sok kedvem írogatni. Sajnos nem az élő Muse előkészítése volt a zenei blokk (amelyikben a fő csapásvonal a Beatles-Stones-Who-Queen volt, de volt Sex Pistols (!) és Muse is), hanem az Arctic Monkeys tolt el két számot (egy saját, és egy Beatles-feldolgozás), meg a végén Paul McCartney Hey Jude-ozott egyet - belegondolt ő vajon hatvanakárhányban, hogy ezt a dalt egyszer így, itt énekli?.

Na mindegy, a bevonulás jó hosszú volt, megvoltak a mieink is, szép számban, meg az összes ország jóformán, 206-an a 214-ből. Azért az tényleg elég felemelő gondolat, hogy jóformán világ összes pontján, az apró szigetországoktól az Egyesült Államokig mindenhol ezt az eseménysorozatot figyelik, egy dologra koncentrál mindenki. Még én is, szeretem az ilyen ritka pillanatokat, úgyhogy indulhat az olimpiai láz!

3 komment

Címkék: élet tévé

A bejegyzés trackback címe:

https://elejtett.blog.hu/api/trackback/id/tr374682791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomibatyo 2012.07.30. 16:14:32

No végre megnéztem én is. Szerintem aranyos volt, kellően giccses, kellően hatásvadász, de alapvetően szerethető kis show volt.
Mondjuk a filmjelenetes résznél, pofa kellett a Transpotting jelenethez. :)
Továbbra is tartom, hogy a csehek voltak a leggázabbak a gumicsizmában. :D

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2012.07.30. 20:28:03

@tomibatyo: szerintem bőven a kellően giccses felett volt, és az az érzésem, minden alkalommal magasabbra teszik a lécet... A filmesnél gondoltam rá, hogy lesz benne Boyle-film is, végül is minden szentnek maga felé hajlik a keze, és hát nagyságrendekkel jobb film az, mint a Gettómilliomos...

"Formaruhában" nálam a mexikóiak aláztak, gyakorlatilag nem volt két hasonló sem köztük, mintha rájuk borítottak volna 8 vödör festéket. Meg azért sokadjára már erőltetett a Bermudák sportolóitól bermudában bejönni. Indulhatna a monokini-szigetek is :D

Amúgy ja, a csehektől az elég erős poén volt, de végül nálam nem ők nyertek ocsmányságban.

tomibatyo 2012.07.30. 21:53:59

@Kobunko: Szerintem a mexikóiaké éppen abban volt különleges, hogy nem volt "egyenruha".
Az amcsik meg úgy néztek, ki mintha a katonai akadémiáról szöktek volna, de a britek Elvis imitátor rucija se volt gyenge.
süti beállítások módosítása