Egy kicsit most már kezd agyilag felhúzni ez az egész kiadatós-összeveszős dolog. Magáról az esetről szánt szándékkal nem írtam, mert a tényeken nincs sok kommentálni való. Kiadtunk egy gyilkost, amit jogilag megtehettünk. Valamivel megvették az azeriek - vagy csak ígértek, de szeretném hinni, hogy ez csak a felszín, és nem ennyire vagyunk hülyék -, ez is okés, az országnak egy marék cukorra is szüksége van. Megharagudott ránk Örményország, lelkük rajta, nem túl jó hír, de ezzel is együtt lehet élni - ha fontosak lettünk volna nekik, lenne például itt nagykövetségük. Szóval ezek a tény-jellegű dolgok, meg a morálról való papolás nem igazán mozgatta meg a fantáziámat. Ha szolid hozzáfűznivalóm lehet, még ha tudhattunk is róla, hogy kegyelmet kap Safarov Azerbajdzsánban, az is legyen az azeriek belügye, és legyenek kedvesek az örmények ezt velük elrendezni, és ne Magyarországon számon kérni a nemzetközi bíráskodást. Tényleg etessék az azeriek, vagy fizessék az örmények az ellátást, mit bánom én, de ez az ország sok más mellett nem gyilkostároló.

Persze ott van a vezetésben a pofátlan cinizmus és a legmélyebb hozzá nem értés, kiváltképp ami a kommunikációt illeti (újfent, könyörgöm, botrányosan béna a kormány kommunikációja!), de ezeken meg az lepődjön meg, aki múlt héten ébredt fel a 3 éves kómájából. Nincsenek változások, legfeljebb újabb és újabb módszerek és mélységek villannak fel, bár kifejtettem már máshol, szerintem csinált ennél durvább dolgokat is a jelenlegi kormány.

És itt lyukadunk ki a kiakasztáshoz. Tudniillik, engem iszonyatosan bosszant, hogy ebben a nyomorult, megosztott országban mindent a jobb/bal mércéjével mérünk. Mindent. Ha holnap eső lesz, pedig napsütést szerettünk volna, rögtön a másik párt hibája. Egyszerűen így szűk 2,5 év után unalmas, hogy minden véleményt, hozzáállást az határoz meg, hogy valaki szimpatizál-e a Fidesszel, vagy nem. Én speciel nem, de ettől még nem is állítom be magam az örmény-azeri konfliktus szakavatottjának, és a diplomácia felkent papjának. Pedig hirtelen mindenki olyan szakértő lett, miközben még most se, pláne múlt hét kedden nem találta volna meg a vaktérképen Örményországot (én se), és nem tudott volna felsorolni nemhogy 3, de egy szomszédot se. Szóval idegesítő, hogy csak azért, hogy jól bele lehessen rúgni a kormányba/védeni lehessen, hirtelen mindenhez elkezdünk érteni, és érvek, elképzelések nélkül csapunk egy irányba - ez nem a tízmillió futballedző, ez a tízmillió ezermester országa. Vagy inkább okostojásé?

7 komment

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://elejtett.blog.hu/api/trackback/id/tr434754230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomibatyo 2012.09.05. 13:15:09

Mondjuk az se újkeletű dolog, hogy a párt szimpátia az igazodási pont. Tartok tőle, hogy egy darabig így is marad. Azonban, szerintem ha valakiben van egy kicsi tartás, alapszintű logikai készség abban talán felmerülhet a gyanú, hogy ebben az esetben nem minden kóser.

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2012.09.05. 23:49:55

@tomibatyo: végül is belügyben igen, pláne nettó politikai témában, mi más lenne az igazodási pont? De azért ahol feltételezni lehet némi észt, ott nem ez a reakció mindenre. Pont azért, mert ez itt nem belügy, sőt még nem is annyira csak külügy. Ez erkölcs.

Morálisan pedig ez rohadt csekély mértékben védhető esemény, és igen is ki kéne állni jó néhány jobbos orgánumnak és embernek, hogy azt mondja, eddig, és ne tovább.

De ugyanannyira kéne mértékletesnek lenni az ellenzéknek is, ezernyi érvet lehet felsorolni ide is. És mivel itt emberéletekről, sorsokról, komoly dolgokról van szó, talán mi (ha már a politikusainknak nem megy) kicsit felülemelkedhetnénk. Na ezen vagyok kiakadva, hogy a vezetők, a csoportok viselkedése prosztóbb, mint a tetteik.

tomibatyo 2012.09.06. 08:21:30

@Kobunko: Nem nagyon ismerem a kormánypárti sajtó vélekedését erről. Felületesen csak a annyit, hogy arra hivatkoznak a kormánnyal egyetértésben, hogy itten át lettek kicsit baszarintva. Szomorú beismernem, de pl. egyet kell értsek Bayer minapi cikkével. És azt tudom pl. hogy ez ellenzék nem nagyon hallatja a hangját ez ügyben, pedig elég ronda dolog ahhoz, hogy Orbánt derekasan oldalba rúgják. Egyedül ez a Gyurcsány gyerek pörkölt oda rendesen, de rá nem nagyon figyelnek. Más nagyon van. Ó, mi lesz velünk, ha csak Gyurcsánynak van mersze kimondani, amorális faszok ülnek a nyakunkon!

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2012.09.06. 12:00:24

@tomibatyo: Azt a Bayer-cikket küldd el, mert kíváncsi vagyok, mi olyat tud írni, amivel egyetértesz. De ne itt kommentbe, mert kíméletlenül kigyomlálom azt a taplót! :D

az ellenzéktől annyira tellett, hogy kiállt valami lmp-s vagy millás baltával a fejében egy tüntetésen. a hülye. de a blogokban, hvg-n se láttam a mértéket, márpedig ellenzéki kommunikáció híján ők maradnak... Ja, meg a Gyurcsány, az erkölcs bajnoka!

tomibatyo 2012.09.06. 12:56:01

@Kobunko: No azért nem minden egyes szavával, de komolyan meglepődtem a Zsoltin, hogy nem voltak benne ocsmányságok és zsidózás se. Ismerjük el, tőle már lassan ez is nagy dolog. Más kérdés, hogy szerintem nem egészen úgy volt, mint ahogy a kormány, és ő is előadja, de azért na.
Másrészről a baltás mutatvány elég ízléstelen volt, egy az Árok Kornél volt asszem, nem tudom többen is voltak-e. Ezen kívül amúgy nem értem ,hogy mi verte ki a biztosítékot, mert amit ez ügyben olvastam, és azt a verbális ütleget amit ezekben kapott a kormány, azt meg is érdemelték. Vagy a neked hvg-n melyik volt amelyik elrúgta a pöttyöst? Szerintem rendben voltak. Linkelj be egy párat, kíváncsi vagyok rá!

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2012.09.06. 23:04:07

@tomibatyo: valóban szokatlanul normális hangvételű. Komolyodik, vagy nem ő írta? De ez még mindig egy elfogadható hozzáállás, nem az a kormánypárti cinikus.

Nem konkrét cikk húzott fel, hanem a cikkek, posztok hangvétele. Például hogy az örmények a ma született báránnyal egyenértékű nép és Orbánék csak hülyék lehettek, hogy ígéretre adták át a gyilkost, másik oldalról meg a naiv kormány/mi a faszt érdekel, lezártuk az ügyet. Mindenki akkora megmondóember lett, hogy az már idegesít. Mondom, játsszák ezt le egymás közt az azeriek meg az örmények.

tomibatyo 2012.09.07. 09:16:01

@Kobunko: Valóban igaz, az örmények sem különbek. Két belevaló diktatúra (Örményország gyakorlatilag Oroszország kliensállama ráadásul), kibékíthetetlen ellentétekkel, amiért ölni sem restek. És mi ebbe tapicskoltunk bele. Egyvalamire jó azonban a helyzet szerintem. Akinek még eddig nem lett volna világos, az most láthatja, hogy milyen is a NER, és miféle alakok vezetik. Az hogy hirtelen mindenki megmondóember lett? Na de nem így van minden esetben? ;)
süti beállítások módosítása