Kobunko 2013.01.08. 18:26

Lift me up

Na nem mintha nagy meglepetés lenne mindaz, ahogy a kormány (de úgy általában a mindenkori kormány) a valóságot kommunikálja - ha nem az én országomban lenne, talán még tetszene is egy-két megoldás. De azért néha-néha kinyílik a bicska az én zsebemben is, amikor nettó hülyének nézést látok-hallok. Miközben az új évvel csökkent a rezsi ára, legalábbis a gázé és a villanyé, megjött a szemétszállítás díja, amit a "ne a zemberek fizessék meg" jegyében sikerült 18 ezer ft/negyedévről 32 ezerre emelni. Ez több, mint irreális, meg eléggé felháborító is, de mit lehet tenni, kénytelenek vagyunk benyelni, ahhoz kellőképpen kicsi tétel egy család kasszájában, hogy még ne egyenesedjen a kasza, lemondani meg nem lehet róla. Eddig az átlagos magyar valóság.

Aztán ma hallom a hírekben (hol máshol, mint a köztévén), hogy a szemétszállításra is ki szeretnék terjeszteni a csökkentést, mert sok helyen a díj 2002 és 2010 között a duplájára emelkedett. Lényegében tehát sikerült egy röpke nap alatt megoldani azt, amihez korábban 8 év kellett. Na persze nem meglepő, az ország elkúrását, tönkretételét is gyorsabban véghez vitték, mint ahogy az mszp-szdsz-nek 8 év alatt sikerült... És ne essen ki egy "anyátok" az ember száján. Mert ez azért az a fajta arrogáns és szemenszedett hazugság, amitől egy jóérzésű embernek egy életre elmegy a bizalma és a kedve egy ilyen bagázstól, és nem, ehhez nem kell szó szerint kimondani, hogy kurvaország, de oda is el fognak jutni, mert annyira birkán tűr mindent az ellenzék és a nép, hogy a végén ennyi halovány látszatra sem lesz szüksége, és eljutunk oda, hogy a fekete fehér lesz, ha kell. Rosszabb, mint a duplagondol.

2 komment

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://elejtett.blog.hu/api/trackback/id/tr64998623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomibatyo 2013.01.09. 23:22:49

Hát ez igazán szemét dolog! :) Apropó díjcsökkentések. Az Országos Tervhivatal és az Országos Anyag- és Árhivatal mikor állnak fel újra?

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2013.01.10. 18:46:18

@tomibatyo: hehehe... :D akármilyen hatósági árat is szabnak meg, az a lényeg, hogy ne a zemberekkel fizettessék meg!
süti beállítások módosítása