Kobunko 2013.02.19. 20:04

Lusta lista

Vidéki főiskolásként sosem volt komplexusom a fővárosiakkal szemben (inkább csak sajnáltam, hogy végül nem mertem abba a kalandba belevágni), sőt jó érzés tudni, hogy ilyen közösségi élményben egy igazi nagyvárosban garantáltan nem lett volna részem. Valamiféleképpen nem is a felháborodás az első gondolatom a ma napvilágot látott ELTE HÖK-ös lista kapcsán, hanem egyfajta megnyugtató megerősítése annak, hogy a "nagy eltések" sem kakálnak gusztábbat a többieknél, és bármennyire is az ellenkezőjét terjesztik, épp ugyanúgy vannak köztük kőbunkók (he-he), mint jó arcok. Mondjuk sokaknak ez sem volt titok, de azért most már legalább papírjuk is van róla. Aki pedig látott már HÖK-öst testközelből, az tudja, hogy a nagyobbik hányaduk bizony pontosan ennyire kultúrált, kihaénnem stílusú, és ez így megy a legnagyobb pösti egyetemen éppúgy, mint a legkisebb vidéki fősulin, legfeljebb a mérték, és a botrány más.

Ez például elég szépen növekvő botrány, bár Kubatov országában nem meglepő, hogy már kicsiben is elkezdik a listázást, főleg, hogy elég erős jobbos beállítottság érződik a megjegyzéseken - ez utóbbi amúgy jó hír, sok fideszes, jobbikos valószínűleg egyetemet is csak a tüntetéskor lát. Hm, hogy bezüllök közéjük, hogy én is így osztályzom őket, mi? Hát most jön a kámingáut: én ebben a listában sem meglepőt, sem túlzottan felháborítót nem találok, legfeljebb a balliberális beállítottságú oldalak-blogok erőltetett műfelháborodását. Senki előtt sem titok, hogy így mennek a dolgok egy hökön, egy nagy vállalat hr osztályán, de talán a napsugár óvoda katica csoportjánál is. Így osztályoz mindenki, még én is, ha elém tennének - akármilyen céllal - 300 nevet, valószínűleg én is körbenéznék a facebook profilokon, sőt, a mostani ismerőseim közül is sokat le tudnék írni pár szavas, ennyire színvonalas gondolattal, amelyek ráadásul elég helytállóak lennének. Felszínesek vagyunk, akár a megítélésről van szó, akár sokunk teljes jelleméről. Ezek az infók persze marhára irrelevánsak pl. egy kollégiumi férőhely szempontjából, de ha erre nincs egy konkrét, pontozáson alapuló lista, amely ezt kiszűri, hát akkor nem a kis hatalommániás hökösök a hülyék...

Hogy ilyen lista van a világon bárhol, az nem egy vidám dolog, de a probléma nem csak pár - az egyetemre éretlen (!) - fiatal hibája, hanem neveltetésé, elfogadó környezeté, és persze az ezeket hatalomhoz juttató hallgatóságé. Fogadjuk el, hogy ahol egy belterjes csoport kezében hatalom van, ott ez előfordul, és fókuszáljunk inkább komolyabb dolgokra, mert politikuskeltető HÖK-ökben bizony vannak ennél sokkal komolyabb, a jó ízlést jóval sértőbb disznóságok is. És ehhez nem is kell belterjesnek lenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://elejtett.blog.hu/api/trackback/id/tr885092816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása