Kobunko 2014.04.06. 12:04

Vote or die!

Puff Daddy megmondta, becsszó, még ma elmegyek én is! Mondanám, hogy lázban ég az ország, de hát nem tudom, milyen láz az, amikor úgy készülünk a holland-magyar (oppardon, MAGYAR) focimeccsre, hogy az a kérdés, megússzuk-e 6 gól alatt. Az igazi tét csak a 2/3, meg hogy tényleg a rosszabbik lesz-e a második legnagyobb frakció. Szavazóként először vagyok abban a helyzetben, hogy tényleg nem tudom, mitévő legyek. Eddig legrosszabb esetben elbohóckodtam a voksolást egy érvénytelen szavazattal, vagy megajándékoztam Gyula bácsit egy x-szel, de idén megneszelték ezt a lehetőséget. A Fidesz, amely uralmától bár nem fog, de mentsen meg a Jóisten, rájött arra, hogy amíg szavazóik egységes, nagy tömböt képeznek, az ellenzék elaprózásával arányaiban még nagyobb győzelmet arathatnak. Így aztán, miközben hozzávetőleg 18 kamupárt lesz a szavazólapon, rossz szájízzel bohóckodnék, tudván, hogy azzal is a narancsosok malmára hajtom a vizet.

Eddig az egyszerűbb rész, innentől jön, hogy mégis kire? Ugyanis magamtól fordul fel a gyomrom, hogy olyasvalamire kell szavaznom, amely párt értékeinek jelentős részében nem hiszek, kormányzásra képtelennek tartok, vagy politikusait vállalhatatlan karakternek gondolom. Ilyen alapon még a fideszhez is beállhatnék. Most húzzak be egy ikszet az avatatlan szem számára is egyértelműen bénának látszó, és ezt be is valló LMP-re, csak mert eddig őszintén politizáltak és ott van a Lovasi? Higgyem a még saját nevet választani is képtelen ellenzéki összefogásnak, hogy nem ugyanazok az arcok és ugyanazok a hibák jönnek el újra, mint 2010 előtt, miközben a lista első 4 helyén Gyurcsány, Bajnai és Fodor van? Egy tisztességes listát nem tudtak összehozni, nem hogy kormányprogramot! Vagy turkáljak a bödön alján Szili Katalinok meg Schmuck Andorok között valami értelmes gondolatcsíráért? Innentől lejjebb ugyanis már nem látom értelmét szavazni, akkor már inkább marad a jó öreg hegyecske két golyóval. Szóval tanácstalanul lépek be a fülkébe, és majd improvizálok valamit. De az, hogy 4 évnyi bimbózó diktatúrában az ellenzéki ennyit képes felmutatni... Széchényi megmondta, minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel. Hát, nekünk az ellenzékünk is olyan. Így megy el egy magyar 2014-ben szavazni, aztán lélekben kicsit meghalni.

4 komment

Címkék: élet

A bejegyzés trackback címe:

https://elejtett.blog.hu/api/trackback/id/tr885961425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomibatyo 2014.04.06. 12:30:00

Ugyanabban a cipőben járok, mint te, én sem tudom mit tegyek. Akikre szerettem volna nem indulnak (pl. MOMA), vagy a mélyen tisztelt bíróság szarozása miatt nem indulhat (MKKP). Jegyzem meg szerintem az utóbbi a legkomolyabb párt ma Magyarországon. :) Úgyhogy addig még eldöntöm.

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2014.04.06. 23:05:11

@tomibatyo: Nem írok posztot arról, hogy "hallgattam a szívemre", és hogy hogyan kellett emiatt egy napig lmp-snek lennem - kocsival mentem szavazni bicikli helyett, szerintem már ez mindent elmond a viszonyunkról. A rendszert zseniálisnak találom, a szarból is kihozza a 2/3-ot a Fidesz, az egyetlen jó érzésem az, hogy az eredmények alapján nagyon is volt értelme a szavazatomnak, mert bejut egy olyan párt is a parlamentbe, amelyik A: nem egy utolsó mocskos tolvaj gané hazug banda, B: nem egy utolsó mocskos tolvaj gané hazug banda maradékából kaparták össze C: nem fasiszta tudatlan kőbunkó gecik. A jelenlegi parlamenti viszonyok között nagyon is kívánatos egy LMP-frakció jelenléte a parlamentben.

tomibatyo 2014.04.07. 14:46:05

@Kobunko: Ha kíváncsi vagy rá, én is reájuk szavaztam, bár 99%-ban nem értek velük egyet. De még mindig ők a legszalonképesebbek, az általad ecsetelt okok miatt.

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2014.04.07. 21:11:52

@tomibatyo: ellenzéknek pont jók, kormányra viszont tökéletesen alkalmatlanok. De ezzel a mentalitással ez utóbbi veszély nem fenyegeti őket.
süti beállítások módosítása