"Itt az alkalom, hogy őszintén beszámoljak Paige Marshallnak arról, hogyan gondolkozom.
Úgy értem, kezdek belefáradni, hogy soha sincs igazam, csak azért, mert pasi vagyok.
Úgy értem, hányszor vághatják arcodba, hogy elnyomó, előítéletes ellenség vagy, amíg feladod a harcot, és tényleg az leszel.
Úgy értem, a férfiak nem születnek hímsoviniszta disznónak, valaki azzá teszi őket, és az a valaki egyre gyakrabban nő. Egy idő után behúzod a farkad, és inkább elfogadod a tényt, hogy férfisoviniszta, bigott, érzéketlen ördög vagy, a kretének kreténje.
Igaza van a nőknek. Tévedtél. Hozzászoksz a gondolathoz. Megfelelsz az elvárásoknak.
Ha szorít a cipő, a lábadból faragsz.

Egy isten nélküli világban az anyák a mindenhatók. Övék az utolsó felszentelt, támadhatatlan piedesztál. Hát nem az anyaság az utolsó mágikus csodánk?
Egy csoda, ami megtagadtatott a férfiaktól. Lehet, hogy a férfiak örömmel lemondanak a gyermekszülésről, a vérről és fájdalomról, de valójában csak savanyú a szőlő. Az biztos, hogy minden teljesítményük eltörpül emellett. Fizikai erő, absztrakt gondolkodás, fallosz – a férfiak összes előnye pusztán totem.
Még egy szöget sem lehet beverni a farkunkkal.

A nők természetes adottságok dolgában születésüktől kezdve messze az élenjárnak. Amint a férfiak is szülhetnek, majd elkezdhetünk beszélni az egyenlő jogokról."

2 komment

Címkék: idézet

A bejegyzés trackback címe:

https://elejtett.blog.hu/api/trackback/id/tr695008721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomibatyo 2013.01.10. 18:58:00

A Júdea Népe Front már dolgozik a hátrány lefaragásán. :D

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2013.01.10. 21:27:59

@tomibatyo: lehet, hogy nem szülhetnek gyereket, de joguk, az lehet rá! :D
süti beállítások módosítása