Kobunko 2012.01.25. 01:35

Theoretically

Az nfl.com gyakorlatilag tényként kezeli, hogy Peyton Manning nem lép többet pályára a Colts mezében. Most még csak pletyka, de igazából már két hete lehet ezt tudni, amióta nem csak Caldwell-t, hanem a komplett coach-crew-t kirúgták. Ha távolabb tekintünk, gyakorlatilag az újonc irányítóra kihegyezett Suck4Luck verseny kezdete óta lehetett ezt sejteni. A nagy probléma nem is ez, számtalan kiváló franchise-QB fejezte be pályafutását másik csapatnál (a legismertebbek Montana, Favre, vagy McNabb), hanem hogy hova is kerül. Manning kapcsán ugyanis a két legvalószínűbb csapatként a Jets-et és a Dolphins-t emlegetik.

Azonban mindkét csapat AFC-s - amit sem a klub, sem Manning nem nézne szerintem jó szemmel -, ráadásul mindegyik csapatnál a supervillian Pats-cel kerülne egy divízióba, amit tuti, hogy maga Peyton sem akar.  A harmadik probléma, hogy Manning semmiképp sem hosszú távú terv, van benne 2-4 szezon, de aztán kezdődik elölről az egész. A kérdés: mire van szüksége a klubnak? A Jets harmadéves QB-je, Sanchez idén hagyott kívánnivalót a játékában, ugyanakkor első két évében kétszer vezette az elődöntőbe csapatát. Idén kritikán alul teljesített, de a lehetőség megvan benne, noha Peytontól egyértelműen fényévekre van a játéka.

A Dolphins ráér, se edzői gárda (most épül Philbin-nel), se QB, itt szerezhetne egy-két közepes évet Peyton magának és a végletekig elgyötört Dolphins szurkolóknak, ugyanakkor egy hosszú távon építkező csapat sem engedhet meg két-három teljesen felesleges évet magának, hiszen azzal a jövő domináns csapatának eljövetelét késleltetik - már ha lesz ilyen.

És hogy hol tudnám Peyton-t elképzelni? Az nem vitás, hogy csak NFC-s csapatnál, azon belül is egyértelműen a Cardinals-nál. Nem csak azért, mert ráfér a csapatra egy első rangú öreg róka, hanem mert A) Warner már egyszer csodát művelt a csapattal ebben a szerepben B) a passzmester Manning Fitzgerald-nál jobb elkapót nem is álmodhat magának C) Ez a legkomplettebb franchise, sok helyen alakulnak, sok helyen már készen vannak, a Cardinals azonban egy jó minőségű gárda korszakának második felében van, a csapatban benne van még 1-2 jó szezon, hogy aztán mindent alulról kezdjenek. Persze ez a beismerése lenne annak, hogy a Kolb-DRC csere egyenesen rettenetes volt, de az NFL-ben pont az a szép, hogy a csapat érdekében felül tudnak emelkedni a múlt sérelmein, és még egy Super Bowl szereplésért most bármelyik Cards-drukker odaadna 3 Rogers-Cromartie-t is.

Szólj hozzá!

Címkék: nfl

A bejegyzés trackback címe:

https://elejtett.blog.hu/api/trackback/id/tr213750737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása