Na, erre aztán ráizgultam. Impozáns a szereplőlista, fülbemászó a cím, valahogy az egészet olyan tökösség lepi be, hogy muszáj ráharapni, egy izgalmas kém-krimi a hetvenes évek Angliájából...

Hát, túltökölték. Értem én, hogy a rengeteg, többé-kevésbé nem is fontos jelenet mind segít növelni a feszültséget, meg hogy a szótlan szmájli is arra késztet, még azon is agyaljunk pluszban, mire gondol a főhős, de egész egyszerűen átkerültek a ló másik oldalára. Egyrészt ehhez a feszültséghez abszolút nem nőtt hozzá a tényleges izgalomfaktor, alig lett kibontva a nagy vadászat. Másrészt pedig ahhoz, hogy agyaljak valamin, az kell, hogy folyton stimulálják az agyam pár infómorzsával, meg persze fordulattal, mintha mindig az elejéről kéne kezdeni az egész sztorit. De nem, viszonylag egyszerűen halad a cél felé, nincsenek nagy fordulatok (jó, egy van), és túlzottan nincs is azon a fókusz, hogy aktuálisan épp ki a potenciális tégla (Ja igen, a film arról szól, hogy a nyugalmazott ügynök, George Smiley feladata, hogy kívülállóként megtalálja az ügynökség szovjet beépített emberét). Szóval elhiszem, hogy Carré regényében ez egy fordulatos és izgalmas krimi, de a filmbe sajnos nem sikerült átültetni, és az amúgy szép képek itt abszolút nem ellensúlyozzák a történet hiányosságait, hiszen erre a filmre kifejezetten azért ül be az ember, hogy egy fordulatos sztorit kapjon.

Ha feszültséget akarunk, a Tégla című Scorsese film kell, az utolsó percig nem tudod, honnan jön a következő csavar, szintén impozáns a gárda, és szerintem a jelenkori Boston se egy rossz helyszín. Igaz, abban nincs magyar szál, dehát a Mucsi 3 percéért nem fogunk magam alá élvezni...

Csalódás, az idei év egyik legnagyobbja lesz. Nolantól nem félek, Tarantino-nál meg az lesz csalódás, ha csak egy sima jó filmet csinál évvégére.

Szólj hozzá!

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://elejtett.blog.hu/api/trackback/id/tr314102880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása