Kobunko 2012.04.04. 23:25

100

Ééééés jubileum, vagy mi a manó, íme a 100. poszt, december közepe óta. Remélem aránynak jó. Voltak érdekes tapasztalatok eddig bőven, a látogatottság a Szájhősök premierje idején még meg is ugrott, de ez a blog azért persze nem is egy mandiner, sőt, és a forgalom is ennek megfelelően szerény. És ez így van jól. Amikor elkezdtem a blogot, akkor se volt tervem, mit írok századikra, és igazából most sincs nagyon, akármekkorát is fordult azóta a világ velem.

8 komment

Címkék: élet

A bejegyzés trackback címe:

https://elejtett.blog.hu/api/trackback/id/tr704364458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomibatyo 2012.04.07. 08:45:07

"...ez a blog azért persze nem is egy mandiner..." - szerencsére. :D

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2012.04.08. 00:07:46

@nagytomi87: na azért na, örülnék én, ha a jobb oldali médiumokban úgy ámblokk a mandiner lenne a színvonal. Ott is van mit kigolyózni persze, de szerintem blog-szinten, vagyis inkább mint civil-újságírás, ők a legjobbak a mai Magyarországon.

tomibatyo 2012.04.08. 00:29:02

@Kobunko: Én nem fogalmaznék ennyire erősen. Lehet, hogy szakmai szinten ott vannak meg minden, de olvastam már ott olyan ótvar dumákat, amitől kinyílt a bicska a zsebemben, és az a kevés kultúráltság, ami belém szorult mentett meg attól, hogy a posztírót elküldjem a jóédeskurvaanyjába. És a törzsközönségéről nem is beszéltem.
Mindenesetre, gratula a 100. poszthoz, és még sokszor ugyanennyit!

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2012.04.08. 09:39:45

@nagytomi87: kösz :)
amúgy persze, hogy vannak marhaságok, mint ahogy a népszabi se szentírás. Inkább arra célzok, hogy a többiekhez képest még így is korrekt, megjelenik benne ellenvélemény is, ez azért valamennyire mérce nálam. De hülyeség oda is becsúszik (mint amikor dugni küldték a millás csajt), a törzsközönség meg... hát egy jobbos blog, ez ilyen :D

tomibatyo 2012.04.08. 10:38:34

@Kobunko: na az az ügy még csak egy hagyján! Nem elfelejtve, hogy otromba bunkóság volt. A legjobban az bánt, hogy ottan szarháziak, képzelt szellemi és erkölcsi fölényükről megittasulva, 0 teljesítménnyel, pusztán származási alapon, arról regélnek, hogy ebrudalnák vissza a valaha alacsonyabb sorból származó embereket ahova valók. Na ez az, amit nem vagyok hajlandó lenyelni tőlük. Úgy tesznek, mintha az egész tudományos és kultúrális élet az csakis az övék lenne, mert állítólag ezüstkanállal a seggükben születtek, meg van otthon kutyabőr. Nem számít, hogy ki mit tett le az asztalra, az az övék és pont. Mondom, teljesítmény nélkül. Az hogy bárki előbbre, feljebb juthat, az valami rendkívüli állapot, de majd helyreáll az, ha a magunkfajta proligyerekek majd nem kerülnek be többet az egyetemekre és visszamennek ahova valók, mert ők valók oda. A mélységesen felháborító nagyon enyhe kifejezés, hogy mit érzek. Nem tagadom, hogy kétségtelenül, ez egy üde színfolt, de ez a nézet egyszerűen undorít. És kérlek ne beszéljünk többet ezekről a faszokról, és sajnálom, hogy belerondítottam az ünnepi posztba. :)

screwface 2012.04.12. 09:12:44

@nagytomi87: gondolom nem neked kell mondani, hogy anno, pőrén összefoglalva, ezért kitört egy bizonyos forradalom, ami aztán valahogy nem igen maradt meg Párizs határain belül, kissé magára vette Európa is. Hát nem éppen történészi aprólékossággal kifejtve, de a motorja ugyanez volt, nemde? Ki a halál vagytok kékvérű, rizsporos fejű szemetek? Most már kezd ám elegünk lenni a pofátlán basáskodásból meg ebből a feudális izéből. Itt szakadt szét a politika bal- és jobboldalra, de árnyalva és modernebbül ugyan ma is ez a legfőbb, a gyökeres különbség. Az egyik azt mondja, hogy mindenki szabad (de úgy, hogy "az én szabadságom a mások szabadsága"), mindenki egyenlőnek születik, és testvériségben születik, ezt kell elérni, de mindenesetre törekedni rá és ennek a jegyében kell, hogy haladjon az egész emberiség. Míg a másik azt mondja: szarok az egyenlőtlenségre, én ezüstkanállal a seggembe születtem, majd az lesz amit én mondok, meg a slepp és kurvára nem érdekel, hogy a pórnép egyfelől mit pofázik, másfelől meg hogy él-e-hal-e. Én nagy ősök leszármazottja vagyok és konzervatív, ezért konzerválom a társadalmi egyenlőtlenségeket.
Hát akiben minimális szociális érzékenység is van, naná, hogy felbassza magát a mai magyar vezetést látva. Én is azt hittem, hogy a 21. század nem 17...

tomibatyo 2012.04.13. 11:51:57

@screwface: Azt hiszik ezek a népek, hogy itten sok-sok éve kizökkent a dolgok menete a rendes kerékvágásból. Hogy pontosabban voltak rétegek, akiket konkrétan kizártak ilyen-olyan pályák választásából, mert reakciós, horthysta, fasiszta, trappista stb. Holott korábban ezek a népek voltak azok, akik szintén kizártak rétegeket a társadalmi táplálékláncon való feljebb jutásból, kizárva egyben a velük való esetleges versengést is, a saját jól felfogott érdekükből. Ez a "mindenki tudja hol a helye" című felfogás. Csak ez megfordult, ami szintén nem volt szép dolog. Most főleg, de korábban is azt hitték, hogy na majd a rendszerváltás, vagy minek nevezzem után majd ez világ szépen visszazökken a helyére, a rendes menetébe és akik eddig mellőztek, vagy nem jutottak hozzá ezen javakhoz, majd most újra. Kicsukva persze a többit, mert az az övék, mindig is az volt. Csak elfelejtenek valamit. Azóta kurvára megváltozott a világ. Ez egyszerűen nem megy. És ez egy óriási versenyhátrányt jelent, mert minél szűkebb az a réteg ahonnan a társadalmi elit (nevezzük annak) annál nagyobb a kontraszelekció lehetősége. A szarból valószínűleg csak szart tudsz meríteni. Elmúltak szerencsére azok az idők, amikor a paraszt gyereke csak paraszt, az iparosé csak iparos az ügyvéd kölkéből mag csak ügyvéd lehetett. A rendszer mindkét oldalán, a teteje és az alja felé is nyitott. Sajnos azonban, ma meg azt látjuk, hogy egyes intézkedések ezt a prekapitalista, vagy félfeudális rendet szeretné visszahozni. Legalább az elvi lehetősége legyen meg a társadalmi mobilitásnak, ha a gyakorlattal kisebb ha nem nagyobb bajok is vannak.

screwface 2012.04.13. 12:32:38

Igen és az a nagy baj, hogy ez nem csak ejnye-bejnye, hanem ez bűn. Mert csodálkozunk, hogy miért vagyunk lemaradva? Hát ezért, baszdmeg. Mert ezt a lemaradást nem hogy bepótolni igyekeznénk olyan társadalmi-gazdasági stb intézkedéskkel, amiket a kor és a haladó világ támaszt, hanem még megfejelik, még vissza menjünk, még ódonabb rendszereket hozzunk inkább vissza, és kúria legyen, meg járás, mert így hangzatos és persze mi sem fontosabb, minthogy hangzatos legyen, meg még lóvontatta villamos is kell a 21. századi Budapestre, mert az visszaidézi a dicső régmúltat. Kit érdekel, hogy nemcsak a főváros lesz összeszarva, hanem az igazi - értsd: nem absztrahált, mint a "nemzeti" - Magyarország. Vagy úgy is mondhatnám: "az a kibaszott magyar valóság." Vagy ahogy milleneumi Örkény apánk mondja: "Ha egy kígyó (ami ritkaság) fölfalja önmagát, marad-e utána egy kígyónyi űr? És olyan erőhatalom van-e, mely egy emberrel ember voltát megetethetné? Van? Nincs? Van? Fogas kérdés!" Szép lassan egészében is illeni fog az idézet.
süti beállítások módosítása