Kobunko 2012.02.16. 20:02

Azok a nehéz napok

Azt szeretem Magyarországban, hogy nem csak a televíziózás, hanem a reklámozás is olyan profi, mint a nyugati csatornákon. El is tekintek most attól, hogy kint jó néhány reklám eseményszámba megy, és kihasználja a webkettőt erejét egy-egy minőségi vagy poénos spot-tal, addig nálunk egy kaptafára készül szinte az összes, legalábbis az egy termékcsoporton belüliek (legégőbb szerintem a Soproni magyarkodása, ami elsőre nagyon jól eltalált volt, másodikra még lehetett rá legyinteni, ma már inkább kínos mosolyt csal az arcokra).

Na de az aztán végképp a kereslet és a kínálat találkozása, hogy az Ajax - Manchester United meccs félidejében az első reklám kapásból egy új tampon vásárlására csábít. Eeeeez igen, jól eltalálták ám a célközönséget! Ez a jelenetsor amúgy a story4 állatorvosi lóként való azonosításába illik. Adott egy hangsúlyozottan női csatorna, rengeteg szappanopera-ismétléssel, gagyi beszélgetős műsorokkal, Árpa Attila rózsaszín ingben mutathatja meg, hogyan nem szabad tévéműsort vezetni. Eleve mit keres ezen a csatornán az Európa Liga? De ha már a férfinézőkre is fókuszálnak, könyörgöm, olyan műsorba minek tamponreklám? Ennyire azt feltételezik, hogy a magyar nők örömmel ülnek le apukával megnézni a mencsesztert (mikor már a krisztiánó ronáldó sincs ott)?

Nem vagyok tisztában a Story4 reklámdíjaival, de gyanítom, az ezért kifizetett egységnyi pénzt egységnyi idő alatt húzták le a vécén, amit én - vezetőként - azonnal levonnék a marketinges vezető béréből, mert ennél még annak is több értelme lenne, ha a Sorstalanságot hirdetném az Echo Tv-n.

Szólj hozzá!

Címkék: élet

A bejegyzés trackback címe:

https://elejtett.blog.hu/api/trackback/id/tr304120240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása