Azt mondják, Magyarország a 10 millió futballedző országa. Ez mondjuk alapból nem igaz, a sok metroszexuális gané nem néz rendes sportokat, de átvitt értelemben az a tény: itt mindenki ért mindenhez. No, a poszt létrejöttének oka, hogy most jól hozzászólok a ma esti BL-elődöntőhöz, mindezt úgy, hogy meglehetősen koca-focinéző vagyok, amióta beleszerelmesedtem az amerikai futballba, és főleg amióta - és ez jóval ezelőtt volt - rájöttem, hogy a focit a színészettel keresztezik. Azóta megmaradt csökevényes szerelemnek a Chelsea és a Fradi. Előbbi a Mourinho-éra óta, utóbbi amióta csak az eszemet tudom. Szeretem őket, de az sem titok, hogy egy Fradi meccset megnézni számomra még tévében is szenvedés, annyira színvonaltalan a focink, angol élvonalt meg csak a BL-ben látok. Szóval szakértő, na az aztán végképp nem vagyok.

Viszont mivel magyarként a focihoz is értek, jól leírom a véleményem, osztán lehet ellenkezni. Szóval az a helyzet, hogy a Chelsea bőőőőőven megérdemelte a továbbjutást, és erről a tények beszélnek.

a) Gólok: FCB: 2 - CFC: 2

b) Helyzetek (kapura lövések): FCB: 5 (12) - CFC: - 3 (4)

c) Szögletek: FCB: 10 - CFC: 1

d) Labdabirtoklás: FCB: 72% - CFC: 28 %

Nekem lehet magyarázni, hogy a Chelsea bekkelt - tíz emberrel mi is lett volna a dolga? - de egy döntőbe vágyó csapat nehogy már ne tudjon 60 percen keresztül tíz ember ellen, hazai pályán gólt lőni! És ebben volt egy 11-es is! És persze előtte egy komplett 90 perc Londonban!

A helyzet az, hogy a barcások megint picsognak, mert a kislánynevelde csapatuk révén erre képesek. Ha annyira a tökös világlegjobbcsapata a barca, akkor hogy nem tudott leküzdeni ekkora emberfölényt, hogy tudott beszopni KÉT (!) gólt is emberhátrányból? Miért a Chelsea a bekkelő csapat mert a négy helyzetéből kettőt gólra váltott?! Nem ettől jó egy csapat, hogy minden esélyt megragad? Jaaaa, Katalóniában 10+ találatból se sikerül gólt lőni, de ilyenkor persze a másik csapat a szemét... Az nincs meg, hogy kurva ötlettelen volt a Barca játéka, megtalálták az ellenszert ellenük - igen, ez a jól szervezett védelem kontrával -, és most hirtelen persze mindenki más gané. Na pont ezért utálják a normálisabb emberek a Barcát - meg persze a meccsenkénti három Oscar-díjas alakításuk miatt. Úgyhogy örömmel nézek a mai estére, nem csak azért, mert Chelsea-s vagyok, hanem mert kurva jól esik ezt a túlértékelt, tilitolis focit játszó barcát szopni látni. Hogy nagy spílerek, az nem kérdés, de hogy legalább akkora hisztikirálynők, és hogy mennyire nem tudnak ficánkolni a saját közegükön kívül - no, ezt nagyon jól esik látni.

Szólj hozzá!

Címkék: foci

A bejegyzés trackback címe:

https://elejtett.blog.hu/api/trackback/id/tr304471824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása