Nehéz helyzetben vagyok, mert olyan az új Batman-film, mint a ParaPark. Hogyan lehet figyelemfelkeltőt, érdekeset írni, anélkül, hogy bármit is elspoilereznék? Leginkább sehogy, és szerintem nagyon nem is kell. Aki látta a Nolan-féle Batman-filmek előző két részét, annak nem kell bemutatnom a trilógia záró darabját sem, az ugyanis pontosan ugyanolyan, se nem jobb, se nem rosszabb, azt hozza, amire számítani lehetett. De az egy nagyon magas szint, és nagyon magabiztosan ugorja meg!

Na persze ízlés szerint, sokaknak nem tetszenek a képregény-filmek, de tény, ilyen reális és a végletekig meglepő,  kiélezett mozit csak Nolan tud rendezni, akiről kezdem azt gondolni, egész egyszerűen nem tud hibázni, mert egy apró szösszenettől eltekintve bizony nem volt hiba a jó 2,5 órás film alatt. Sokan el voltak ájulva Heath Ledger Joker-étől (én speciel nem, Jack Nicholson is jobb, meg a Begins is a jobban sikerült epizód), de talán nem állítok nagyot, ha azt mondom, Bane, és a köré kreált történet még a legjobb főgonoszokat is leradírozza a színről, egyszerűen valami zseniális antihős-sztori, néha még egészen szimpatizáltam is vele. Ami pedig a leglényegesebb azok számára, akik még nem látták a filmet, CSAK és KIZÁRÓLAG feliratosan érdemes megtekinteni! Még ha az egész országban csak két helyen vetítik is így (ami égbekiáltó disznóság, és elég nagy szegénységi bizonyítvány az országról), mert Tom Hardy hanghordozása önmagában annyira lebilincselő, hogy már az megérte a budapesti túra árát-idejét. A többi szereplőről nem árulok el többet, csak annyit, a film tele van meglepetésekkel, bombasztikusak a verekedős jelenetek (minek ide csicsás kocsi-motor, amikor a Bane-nel vívott közelharc után 200 felett volt a szívverésem?), és egy méltó lezárása a Sötét lovag-triológiának.

Gondolkoztam rajta egész úton, vajon elbírna-e még egy filmet Nolan, de arra jutotta, bármennyire is élvezeteseket alkotott, ez így volt szép és jó és elég. Ezután pedig remélem rátér az önálló filmekre, mert Batman ide vagy oda, az Eredet-tel és A tökéletes trükkel bizony még ennél is többet, sokkal többet tett le az asztalra.

Szólj hozzá!

Címkék: film

A bejegyzés trackback címe:

https://elejtett.blog.hu/api/trackback/id/tr804735484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása