Kobunko 2012.01.05. 18:40

LKRTK

Akkor egy kis politika. Nézve a mai híreket, miszerint a nemzetközi sajtóban is össztűz alatt a Kedves Vezér, meg 30 ezren tüntettek ellene itthon, és rendőrsorfal közt, az oldalsó bejáraton kellett elmenekülni az új alkotmány (sic) gálaünnepéről, szóval azon kezdtem el agyalni újfent, hogy mégis mire számítottak?? Hogy senki semmin nem fog felháborodni? Hogy olyan birka itt mindenki, hogy senkit sem zavar majd az új alkotmány, a média és az igazságszolgáltatás elfoglalása? Normál épeszű emberben fel se merül, hogy ezért nem fognak tüntetni! Vagy tényleg elhitték, hogy 2/3-adnyi agymosott van mögöttük, és nincs benne vastagon a szimpla gyurcsány-ellenes réteg?

Tegyük fel, volt valami koncepció, amikor nekikezdtek. Na nem konkrét stratégiai tervre gondolok, inkább csak amolyan célkitűzés. Hogy mit tudom én, legyen a középréteg a legnagyobb, vagy legyen Magyarország önellátó parasztország, vagy mit tudom én, csak valami csapásirány. Mert momentán két ilyen dolgot tudok elképzelni róluk, és sajnos egyik sem túl pozitív. Az egyik, a kisebbik rossz, hogy diktatúrát akarnak kiépíteni, és mostantól örökre a Fidesz kezébe akarják adni a hatalmat (amúgy ha ez volt a cél, már közel járnak a megvalósuláshoz). Persze ezt valamiféle demokratikus masszába csomagolva, amit aztán el lehet adni külföldön, maximum legyintenek, a briteknél se nagyon akarództak lecserélni a Munkáspártot, szóval ezzel még el lehetne lézengeni.

A másik, amit abból szűrök le, hogy még mindig nem álltak le, hogy tényleg a csődre játszanak. Arra, hogy káoszba megy az ország, nem kell továbbvinniük a zemútnyócév adogássagai és felelősségei javát, és persze közvetve az ő előző 4 évük mocskát, satöbbi satöbbi. Aztán a káoszból ők jönnek ki elsőként, helyzeti előnyük is lesz (kezükben a hatalom, és egyenlőre akkor is ők a legnagyobb politikai tábor), és akkor aztán valóban mindent megtehetnek, még ennél is többet, hiszen zavarosban is lehet jó fogás. Elég bizarr teória, de a jelek... még mindig az imf-fel, EU-val keménykedünk, és ami számomra a leginkább erre mutat, hogy ha "csak" a diktatúrát akarták volna - na jó, legyen pártállamiság -, akkor azt IMF-pénzből is megoldhatták volna, nem kellett volna unortodoxkodni, hiszen alkotmányos diktatúrában élünk. De még mindig nem álltak le, pedig most már csaknem teljesen kiépítették a hatalmi rendszerüket, szóval ha amúgy az országot meg akarják tartani, akkor azért nem ártana lépni egyet, mert így érik az öszöd a jobb oldalon is.

4 komment

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://elejtett.blog.hu/api/trackback/id/tr373522540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomibatyo 2012.01.06. 19:24:21

Nehéz dolog megítélni, hogy mi is jár éppen a Kedv... oppárdon miniszterelnök fejében, és még pár háttéremberében. Csak találgatni lehet. Őszintén megvallva nem is bánná az istenadtanép, hogy ilyen-olyan homályos és absztrakt jogok nem vagy csak kevésbé érvényesülnek; ha tudná hogy kap érte valamit cserébe. Elsősorban kézzelfogható, anyagi javakat. De nem kapott. Ehelyett kapott népnemzeti giccsparádét nyakolöttyintve egy kis egyházi öntéttel ;-). Szóval meg tudom érteni a felháborodást. Hogy mit is akarnak tulajdonképpen, azt csak sejteni lehet: minél tovább a hatalomban maradni, és a nemoligarchák számára még több zsákmányt zabrálni. De még ezt sem bánnánk igazán. A legszörnyűbb a helyzetben az, hogy a sok katyvaszból valahogy mindig én és te és kedves emberek jönnek ki rosszabbul. Semmi kétség afelől, Orbán Viktor és pl. Lázár János nem fog eztán sem anyagi gondokkal küzdeni. Az ő gyermekeik taníttatása nem lesz akadály. Van asszem Pázmány mondása, nemtom pontos-e: "Ki széllel szemben pesál, tenmagát hugyozza le." Esetünkben ők hugyoznak, de valahogy mindig a mi gyatyánkon landol a vizelet.

U.i.: Amúgy első!

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2012.01.07. 13:33:23

@nagytomi87: abszolút első! :D

Nyilván ahogy fősuliig el sem olvastuk az alkotmányt, úgy éppúgy nem érdekli a legtöbb embert az új, és csak a nagykutyáknak kell félni, hogy Szájerné a bírók főnöke, amíg biztos munka és meleg étel jut nekünk, természetes, hogy teszünk rá. Ami engem is zavar, mégis miért csinálják még mindig? Eddig értettem a motivációt, 20 évnyi bebetonozás, szedjük meg magunkat, satöbbi. Most van az, hogy nem értem. És hogy az idézetedből induljak ki, ők valahogy fentről így szarják végig az országot, mint a képen :D :

kecskefeszek.net/poenkepek/kep/rangletra1.jpeg

tomibatyo 2012.01.07. 14:56:33

@Kobunko: Találó kép. :D
Szerintem nem érdemes azon morfondírozni, hogy mik a motivációjuk. Az a helyzet, hogy tulajdonképpen teljesen alkalmatlan a csapat nemhogy egy ország egy lángossütöde üzemeltetésére.
Szerintem az az igazi kérdés, hogy mi lesz utánuk. Személy szerint nagyon rossz érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Ahogy 2002-ben most gyakorlatilag belegázoltak mindenkibe, érdeksérelmet okoztak az emberek nagy többségének, konfrontálódtak mindenkivel, és nem a legjobban menedzselték az országot. Majd amikor leváltották őket nem értették mi a baj.
Az igazán nagy baj, hogy most sem értik mi a baj. Amikor megint el lesznek zavarva szintén nem fogják érteni. Na ez lesz érdekes szituáció. Én ettől félek, hogy így megint tévútra lehet terelni az embereket, nem a fontos dolgokkal fogunk foglalkozni, hanem megint egy paranoid, perverz, enyveskezű banda lázálmaival.

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2012.01.08. 01:28:28

@nagytomi87: az igazán nagy baj, amit sajnos nekem is be kell látnom: nincs alternatíva. nem állított ki senkit se az ellenzék, se civil szféra.

De akkor ez egy felhozható érv, hogy fel se fogják, hogy amit csinálnak, azt úgy jellemzik, 'elefánt a porcelánboltban'. Hát csak elcsapatnak a rezervátum kerítésig...
süti beállítások módosítása