Kobunko 2012.01.07. 14:19

Bagóért

Én magam ugyan nem dohányzok, és hosszan tudnám fejtegetni, mi minden hülyeség az új meg a kevésbé új dohánytörvényben (a kereskedelem tiltása meg maga a dohányzás tiltása), úgyhogy szimplán egy kis pozitívum, meg némi értetlenség. Tegnap munkaügyileg beugrottam két fehérvári szórakozóhelyre. Az egyik egy "diszkó" volt, bár annál azért normálisabb. Nos, itt nem várták meg cinikusan a március 31-et, már most, az első januári bulinap alkalmával tiltott volt a dohányzás, bőszen pakolták még ottlétünkkor is a tiltótáblákat, és a vendégeken se látszott, hogy bosszantotta volna.

A másik hely, egy két szintes kávézó-italozó egység a régi Kávészínház helyén (szándékosan nem írom az új nevüket, én nagyon szerettem az előzőt, kár volt bezárni). Szóval két szintes, felballagtunk, de fent dohányzó volt, ezért visszamentünk az alsó szintre, és a romkert fényeit bámulva kellemes beszélgetés volt egy grammnyi cigifüst nélkül.

A pozitívum: két szórakozóhely után úgy jöttem haza, hogy a ruháim ma is felvehetném, nem büdösek, nem volt hányingerem a cigiszagomtól, nem kell ágyneműt cserélni a füsttől. És ez - akármilyen is a törvény -, ez igenis pozitívum, élményszámba megy.

Az értetlenség: megint a totalitás. Adott a hely jól, fizikailag is elkülönített dohányzórésszel. Nem egy függöny, nem egy ajtó volt a leválasztás, lent érezni sem lehetett a füstöt. Ilyen helyen minek betiltani? Maximum a pultosok között lehet gond, de járjon plusz pótlék, vagy osszanak be oda dohányos pultost, és megoldva. Engem nem zavar, amíg mások máshol füstölnek, meg eddig is csak ritkán maradtam otthon csak azért, mert büdös leszek, szóval lehetne itt együttműködni úgy, hogy mindenki jól járjon, de nem, az túl bonyolult lenne. Így meg megint kiöntjük a gyereket a fürdővízzel együtt.

2 komment

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://elejtett.blog.hu/api/trackback/id/tr993526426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomibatyo 2012.01.08. 10:15:50

Én nem csodálkozom. Az utóbbi másfél prímán kidolgozott jogszabályai közé tartozik ez is.

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2012.01.09. 02:36:00

@nagytomi87: ja. csak mondjuk ez annyira mellékes és filléres dolog, hogy itt pont nem volt szükség megmutatni az IMF-nek az unortodox-törvényalkotást... Szóval ezeken a "súlytalan" törvényeken lehetne mérni, hogy mennyire "profik"...
süti beállítások módosítása