Kobunko 2012.01.13. 02:09

SP v2.0.

Sokadik poszt ma, de nem bírom ki, mert visszacsatolás.

http://hvg.hu/itthon/20120112_Schmitt_dolgozat_Kertesz_Istvan

És ettől olyan gusztustalan az egész, mert két verzió van:

A: az opponensei, bírálói mind épp úgy lefeküdtek a hatalomnak, a rendszernek, mint Gen. Copy. Ez mondjuk 1992-ben pont elképzelhetetlen, 2 évvel előtte és utána már elhinném.

B: ÁLTALÁBAN, és pláne Schmitt esetében a beadott dolgozat bírálói roppant felületesen jártak el, le sem szarva, mi köze a valósághoz a disszertációnak.

Sajnos a B a valós, és a nagyobbik rossz. Visszacsatolnék a Vastagbőr bejegyzésére, hogy miért is alkalmas NemDr. Schmitt Pál a magyar nép képviseletére. Hát ezért! A magyar tudományos élet képviselői (Schmitt disszertációjának bírálói) ugyanis egy kurva szóval nem ismernék el, hogy rohadt felületesen vizsgáltuk ezt a dolgozatot! Nincsenek illúzióim, nyilván nem csak ezt, hanem más 'köll-a-papír' szakdolgozatot és disszertációt pont így figyeltek/nek a felsőoktatásban. De még ezek után sem állnak ki azzal, hogy igen, hibás vagyok, igen, nem vettem észre, mekkora lopás, vagy észrevettem (mint célozgatnak), de nem gondoltam volna, hogy ez történik.

Nos, számomra ez a vállalhatatlan hazugságok netovábbja, a win-win mintájára loss-loss játszma. A jelen fényében rohadt röhejes, hogy mindenki 'sokat kritizálta' SP munkáját, az mégis summa cum laude-t ért. Na ne röhögtessük egymást! Nem tudom, mi volt akkor, és rohadtul nem is érdekel! Ahogy Matolcsy idén még nem nyilatkozott senkinek, ahogy Pál helyett a KEH nyilatkozott, úgy illik e sorba, hogy a bírálók máris mentik fel saját magukat, óóó ők már akkor is kritizáltak, de azért óóó summa cum laude....Kurva módjára asszisztáltak a dologhoz, és az, hogy ma felháborodás nélkül ilyen nyilatkozatot tudnak tenni, az azt igazolja, ebben az országban nincs felelősségre vonás, nincs következmény, ezek az emberek továbbra is értékelnek, továbbra is befolyással vannak a végzős diákok százaira.

Nyilván nem mondom, hogy ők is tehetnek Schmitt Paliról, biztos én sem tudnám kétszer ekkora koponyával sem a komplett szocialista európai sportdoktorik tartalmát, ugyanakkor ezzel a szánalmas magyarázattal pont hogy kiírják magukat a tisztességes emberek sorából. Bizony, találó lett volna nekik is a mondás, 'hallgat, mint szar a gazban".

 

Update: Az egyik bíráló, Kertész István szerint ha nem a Köztársasági Elnökről lenne szó, "a kutyát sem érdekelné, hogy doktorált le". Értem. Tehát ha NemDr. Schmitt Pál betörne nagymamámhoz, és elvinne magával 3 tyúkot, akkor azon rohadtul nem háborodnánk fel, hiszen a társadalom egészének ugyan nem okozott kárt, de azért mégis csak egy prosztó dolog... Szóval ebben az esetben lenyilatkozhatnánk, hogy ha nem a Köztársasági Elnök lopta volna el a három tyúkot, akkor az a kutyát nem érdekelné.
Nos kedves Kertész úr, nem hogy nem bíráltam még disszertációt, de diplomám sincs, ugyanakkor még én is fel tudom dolgozni a pont agyammal, hogy bárki bármit csinálhat, az a kutyát nem érdekli, de a Köztársasági Elnök Úr egy REPREZENTATÍV személy, akinek 'celeb' mintára minden lépésre figyelünk, és szeretnénk, ha ő nem egy csaló képét reprezentálná mindenki felé.
Ha én hazafele az önkormányzat épületére vizelek és okádok, nos, rosszabb esetben is szabálysértési eljárásban részesülök. Ha ezt köztársasági elnökként teszem... na szóval nem erőltetem, tán érthető a párhuzam, vagyis inkább a különbség. De ezt egy magamfajta érettségizettnek kell magyarázni?!

Update2: Íme az egyszerre triviális és elképzelhetetlen magyarázat, végül is az A verzió a helyes.

3 komment

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://elejtett.blog.hu/api/trackback/id/tr253541676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomibatyo 2012.01.13. 16:11:30

Namost itten Kertész Pista bácsi kettő dolog közül választhatott:
1. Vagy kiáll és elmondja, hogy igen trehányan jártunk el, nem ismertük az eredetit, ennek szellemében jártunk el - eredmény: arcvesztés, de még vállalhatóbb.
2. Megpróbálja saját, és ezzel Skicc Pali renoméját is mentegetni. Ezzel egy probléma van, hogy el fog köteleződni, és őtet fel fogják tenni a megfelelő polcra, arra jobboldalt lévőre.
Azt tudom neki tanácsolni, hogy ne! Ne mocskolja be magát ezekkel! Kár lenne érte, az amúgy értékes és széles körben érthető műveket produkáló embertől. Sajna eme nyilatkozata után már én sem tudok rá úgy gondolni, mint régen, pedig csípem az írásait. Lám aki korpa közé azt a disznók... Már belekóstoltak.

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2012.01.13. 17:04:09

@nagytomi87: Ráadásul ilyen helyzetben a mentegetőzés általában többet árt, mint használ, pont, hogy megerősíti a "pletykát". Valóban, már oda is sodorta magát az akolhoz, egyben ennek fényében nem tudok eltekinteni az esetleges büntetőjogi felelősségre vonástól. Ráadásul röhejes, hogy rengeteg kritikát fogalmaztak meg, mégis summa cum laude-t ajánlottak. Kellett ennyire benyalni...?
Nagy kár, hogy akkorára tartja NemDr. Schmittet, hogy a saját tudományos karrierjét is kockára teszi érte.

tomibatyo 2012.01.13. 17:59:55

@Kobunko: Én a következőket mondtam volna: nem ismertük a bolgár fazon írását, nem tudtuk hogy egyáltalán létezik, és ez alapján ítélték meg.
Számomra is azonban ott sántított, hogy állítólag lábjegyzetek nélküli a munka. Egy kisdoktori disszertációban. Na nemá!
süti beállítások módosítása