Kobunko 2012.02.18. 00:13

Szájhősök

Van egy mondás, miszerint a katonaság az a hely, ahol a gömböt viszik, a kockát pedig gurítják. A kockát is azért gurítják, hogy lekopjanak az élei, gömb legyen, és lehessen cipelni. Na nekem ez a mondás jutott eszembe a Szájhősök című vadiúj m1-es sorozat kapcsán, aminek ma volt a premierje.

Az a helyzet ugyanis, hogy ez a sorozat - vagyis egyelőre csak ez az epizód - legalábbis jó, az MTV-s közegben pedig egyenesen csúcs. Engem teljesen meglepett, hogy 2012-ben az MTV elő tud állni egy saját gyártású, teljesen magyar, és jó sorozattal! Miután például a szintén sztárparádét felvonultató Casino gyászosan bebukott (pedig az esélyt a 30 %-os nézettségű első résszel megkapta). Kapitány Iván pedig a Beugró és a Mindenből egy van után sem fogyott ki az ötletekből (Lassan ő lesz a magyar Seth MacFarlene - persze ez erős túlzás azért).

Ebben a sorozatban azonban jó zenék voltak, helyenként jókat lehetett röhögni, és még a sztori is jó volt. Na persze - nem bántásként, csak hogy tompítsam az élt - ezek azért elsősorban az m1-es és a hazai sorozatokhoz viszonyulnak, de abszolút nem egy gyenge lábon álló sorozat, amiben szerintem legalább annyira van potenciál, mint amennyire bukási lehetőség, hiszen a párhuzamos időben játszódó sztori egy résznél többet nem bír el. Én nagyon szurkolok egyébként, mert rég láttam ilyet magyar tévében.

Ami miatt pedig eszembe jutott a mondás: ebbe a félig jó, félig elcsépelt Poén péntekbe csempészték ezt a sorozatot, ami szerintem egyenesen rettenetes döntés! Először is, ez a sorozat szinte saját lábon áll, kár egy olyan blokkba súvasztani, amiben a Sas Józsefi mélységekbe süllyedt Bagi Nacsa, és a még mindig megmosolyogtató, ám erősen elkopott L'art pour L'art jelenti a rotációt, ráadásul ezek miatt a sorozat havi egy résszel jelentkezik. Havi egy rész! Azzal nincs baj, hogy ez kevés epizódot jelent, a britek évek óta ezzel operálnak, legyen csak 6-8 rész, de azt könyörgöm, legalább heti rendszerességben nézhessük, a sorozatnak ez lenne a lényege! Ez a pozitív hozzáállás hamar el fog illanni utánpótlás nélkül, ráadásul hiába reklámozom én itt, vagy fészen a sorozatot az ismerőseimnek, ebből kurvára nem marad semmi hatás március közepére...

A köztévében sok változás történt, sok olyan, amivel nem értek egyet. De el kell ismernem - el is szoktam mondani -, hogy a Fidesz és Phillip érkezésével alaposan felkavarták a langyos állóvizet, és ahhoz képest, ami előtte volt, szinte csak pozitív lehetett a változás, és ami a szórakoztató jelleget illeti, az is lett, eltűntek a kurva konzervműsorok. Az egy másik poszt témája lehetne/lesz, hogy ildomos-e 18 milliót adni műsoronként Fábrynak, vagy Jáksó sorozatát közel ennyiért berendelni, nem beszélve a Hacktion-ről, de az tény: szórakoztató részlegen léptek az mtv-nél, próbálkoznak, és ez mindenképp dicséretet érdemel. És lőn: 2-3 gagyi műsor után valami jó is megmozdult ott fent.

Remélem, a következő fejlődési szint az ilyen gyermeteg hibák kiküszöbölése lesz, és szép lassan, még ha a BBC helyett a Rai Uno szintjén is, de valami produktív és vállalható műsorszolgáltató lesz a köztévéből. És ez, azt hiszem, ráfér a magyar médiára.

A bejegyzés trackback címe:

https://elejtett.blog.hu/api/trackback/id/tr954126430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása