Kobunko 2012.03.05. 16:42

BR

Zseniális, egyszerűen zseniális. Mindent a közjó és a jövőnk érdekében! A NER, és az új Médiatörvény csak értünk van, hogy nekünk könnyebb, jobb legyen!

Ennek keretében az NMHH beszüntette a Berzsenyi Rádió műsor-szolgáltatási jogát, mivel az közösségi médiaszolgáltatóként nem napi 4 órában sugároz adást. Nem találom a szavakat.

Akik esetleg nem szombathelyi érdekeltségűek: az egyetem rádiója városszerte fogható volt, így nem csak a műsorkészítés és rádiózás megismerésében nyújtott hatalmas segítséget, de egyben hozzászoktatott a nyilvánossághoz, hogy amit mondunk, az bárkihez szabadon eljut, és hogy a szavainknak súlya van, és felelősséget kell vállalnunk értük. Tudom, hogy ezt az internet is tudja, de akkor is megvolt az "élő adás" varázsa.

Most pedig itt áll, hogy ha egy iskola nem vállalja egy komplett rádióadó állandó működtetését - ami neki nem feladata szerintem -, akkor inkább fejezze be a sugárzást. Dilettáns hozzáállás, a legtöbb iskolában heti 3x3 órányi műsorra sincs lehetőség jelenleg, nemhogy 7x4 órára, pláne olyan stúdióban, mint amilyenben az egyetem hallgatói dolgozhattak. Ezeket a műsorokat lelkes hallgatók készítették a tanulás mellett és akár a pihenés rovására, de egy ilyen formula sem műsoranyagban, sem a meglévő emberi erőforrás mellett nem működhet jobban.

5 szemeszteren keresztül tettem hozzám én is a magam igen szerény munkáját a rádióhoz, érthető, hogy fájó egy ilyen hír, és inkább indulatokat szül bennem most még, mint a puszta sajnálatot. Nem tudom, más iskolákban mi a helyzet, és nem akarok most demagóg lenni a felsőoktatás és az újságíróképzés vegzálásának belelátásával, egyszerűen csak szánalmas, hogy újabb, önerőből összehozott, és egy közösségben jól működő, utánpótlás nevelő dolgot sikerült tönkre vágnia az új rendszernek. Mint rengeteg dolog esetében, ami eddig jól működött. Így kell ezt, fiúk, bravó!

A rádió működésén jelenleg is dolgozóknak pedig kitartást, hogy sikerüljön valamilyen megoldást találni a jövőbeni műsorkészítésre, hogy másoknak is olyan emlék legyen, mint nekem volt.

A bejegyzés trackback címe:

https://elejtett.blog.hu/api/trackback/id/tr994290779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomibatyo 2012.03.06. 18:05:34

Annamária lesújt. Könyörtelen, nem ismer irgalmat. Aki meg a rádiózást akarja gyakorolni, az ne ott bohóckodjon, hanem menjen el a Lánchíd Rádióhoz ott profiktól tanulhat és az ideológiai képzés is megvan egy füst alatt. :D
Amúgy meg sem lepődök rajta, hogy még azt is szétbasszák ami működik, úgy hogy nekik ez abszolúte nem került semmibe.

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2012.03.06. 19:16:27

@nagytomi87: Bizony, mintha az lenne a cél, hogy az ilyen független bázisokat megszüntessék. A hangsúly a függetlenen van, egy ilyen kis rádióadóban patikamérlegen mérték már az én időmben is, hogy mindenben a törvénynek feleljünk meg. Röhej, de úgy látszik ez a cél, majd a keresztényrádióban meg a Lánchídban gyakorolhatnak. És a legnagyobb gond tényleg az, ami sok más mellett látszik egy ideje: azt is tönkreteszik, ami még jól működött...

tompysoft 2012.03.09. 14:16:52

Köszönjük a jókívánságokat, igyekezni fogunk. :)
süti beállítások módosítása