A kellemes pünkösdhétfői lazulás (a hétvégét tekintve nevezzük sebnyalogatásnak) idén egy még kellemesebb aláfestést kaptunk, holnap ugyanis lomtalanítás lesz a környéken, és mint minden ilyen alkalommal, már előzőnap jönnek a recycling matadorok (by Hadházi), úgyhogy kopott Ladák és utánfutóik poroszkálnak fel-alá kb 20-szal, és ha leejteném a kapukulcsot, valószínűleg arra is azonnal lecsapnának, legalábbis előttünk nem maradt meg 5 percnél tovább semmi... Egyébként lehet egész jól meg tudnak élni belőle, ahányan és ahogy csinálják, biztos, hogy nem ad-hoc jelleggel működik. Sajnos csak háztartási szemetet visznek el, ha tudnám, kitenném egy nagy, egy bazi nagy zacskóba belülről is a bajaimat, a már nem használt szemeteimet. Más se veszi már hasznát, de legalább innen elvinnék.

És kéne egy nagy lomtalanítás az egész országban is, van annyi szemét is, hogy kifele is hordunk belőle. Értem én, hogy Románia nagy ország, de azért ne oda pakoljuk le. Házelnökünk viszont úgy érezte, ebben az országban már annyi embert sikerült megsértenie a lealacsonyító, megalázó beszólásaival, hogy most már egy másik ország népét is meg kell sérteni, feltépni a gyógyulni próbáló régi sebeket. Amit kint művelt az elmúlt hétvégén, az olyan fokú mélység, hogy majd keresnem kell rá egy szót az értelmező kéziszótárban. Nem elég, hogy belerondít az egész jól alakuló diplomáciai viszonyba, ehhez más embereket használ fel, és egy olyan eseménybe burkolja az egészet, amiben egy nyíltan fasiszta ember dicsőítenek. Horty-n is nehezen teszem túl magam, hogy ez az új sláger, de egyrészt azért ő maga a segg volt, amit nyalni kellett, másrészt ez kimerül egy két kisváros közterületén az országban. De hogy olyan jól állunk hülyeségből, hogy exportálunk is...

Jöhetne már az a bazi nagy kukásautó...

A bejegyzés trackback címe:

https://elejtett.blog.hu/api/trackback/id/tr924551631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomibatyo 2012.05.31. 21:18:29

A hétvégi romániai kirándulásnak - bár mi nem igazán értjük - azért jól átgondolt céljai voltak. Mégpedig méretes red hering, ezen most lehet csámcsogni, míg a kormány az újabb disznóságain dolgozik, bár ez önmagában sem kicsi.
Az hogy ezzel csodálatosan alátesznek az ottani magyarságnak, sebaj, egyszer élünk, nem érdekes. Kiváló muníciót nyújtanak, az ottani idiótáknak, van elég ott is. Talán óriási közhelyet fogok most, mondani, de egy viszonylag kiegyensúlyozott viszonyt el lehet baszni igen könnyen. Helyrehozni piszok nehéz lesz. Úgy látszik ezek ehhez értenek: mindenhova odapiszkítanak, a szart majd lapátolja el valaki más. De addig is a romániai magyarok orrát még beledörgölik.
Azt hogy egy finoman szólva is vitatható múltú emberrel teszik, amit tesznek, önmagában is elég otromba dolog. Van azért olyan erdélyi író is, aki nem volt ám náci, egy kicsit sem. Úgy látszik, a kormánynak nem drága semmi sem, ha azt a látszatot akarják kelteni, hogy csinálnak valamit. Akkor inkább könyörgök, ne csináljanak semmit!
Az itthoni közönségüknek ez kiváló előadás volt, vastapssal meg minden. Kedvenc érvem a happening mellett, hogy "megérdemli, hogy végakarata szerint, erdélyi földben nyugodjon". Oké, persze, tiszta sor. Azonban ez a figura ugyan Madridban halálozott el, és nincs okom feltételezni, hogy erőszakos halált halt volna (emlékszünk a Wass konteóra, hogy a román titkosszolgálati szervek gyilkolták meg?).
Hogyha ez a nyilas - és most megkímélek mindenkit az egyéb jelzőktől - megérdemli, hogy ott legyen elhantolva, ahol szeretné, akkor több százezer honfitársunk miért nem? Ki a fasz kérdezte, meg attól a bakától, hogy hol akar nyugodni, akit a Szovjetunióba vezényeltek, és a szerettei azóta se tudják hol van a sírja, de lehet, hogy sok ezer másik ilyennel osztozik rajta? Vagy attól akit családostól gyilkoltak le iparszerűen, ugyanilyen büdös náci tetvek, akik előtt most hű de le kell borulni. Majd Kövér, meg a többi szarházi pajtása majd akkor verheti a tamtamot, ha előbb ezekről az emberekről el tud számolni. Úgy érzem előbbre valók, mint egy nyilas disznó.

Utóirat #1: ez a nyilas meg, még néhány másik író most újonnan bele lettek tuszkolva az iskolai tantervbe. Nem lehet azonban, hogy eddig nem véletlenül nem voltak benne?

Utóirat #2: a "recycling matador" kifejezés asszem Fábry, de az is lehet, hogy neked van igazad.

Kobunko · http://elejtett.blog.hu 2012.05.31. 23:38:46

@tomibatyo: Holtakról jót, vagy semmit, de ezekkel mind egyetértek a legteljesebb mértékben. Szócséplés helyett még egy kérdés merült fel bennem: az, hogy bőröndben csempészgetik a hamvait, mint a parizeres zsömlét, az nem meríti már ki a hullagyalázás fogalmát? Nálam de. Ha csak a végakarat lett volna fontos, már rég elhozták volna diplomácia és csinnadratta nélkül.

Ui2: Fábry-t nem nézem, Showder klubban láttam. De felőlem ő is lehet :D

tomibatyo 2012.06.01. 11:50:33

@Kobunko: "Ha csak a végakarat lett volna fontos, már rég elhozták volna diplomácia és csinnadratta nélkül." - én is ezt gondolom. Bele akarnak kotyogni a román belpolitikába - értem a szándékot -, de ez úgy sikerül, ahogy eddig a dolgaik szoktak: katasztrófálisan. Majd elkezdenek úgy is pattogni nemzetközileg, hogy a csúnya román kormány, a magyarokkal így meg úgy kitol. Tessék tenni valamit! Akkor majd finoman megkérdezik - mert a román diplomácia kétség ne essék kegyetlenül le fogja ütni ezt a labdát -, hogy mit keresett az ország egyik közjogi méltósága egy nyilas megemlékezésén, és miért az OGY hivatala szervezkedik? Nem mellesleg azokhoz megyünk árulkodni, várni a támogatást, akiknek kokikat meg sallereket osztogatunk. Szerintem ezek után nem kérdés, hogy kinek adnak igazat.

tomibatyo 2012.06.01. 11:57:59

@Kobunko: Meg most őszintén! Mit kellene gondolnom, erről az emberről? Az, hogy a vh. alatt a nyilasok támogatója, még megbocsátható, nem tudta egészen miféle alakok, hibázott, lehet még bocsánatot kérni esetleg. De hogy évekkel utána is nyilas maradt, amikor bőven lehetett tudni, hogy miféle mocskos gazemberségeket műveltek.
És mit kéne olyanokról, akik ez előtt az ember előtt hajlonganak? Ezek után felelős vezetőnek, vagy minek kéne tartanom őket, hogy egy ilyen valaki miatt képesek a barátság törékeny kelyhébe, nemcsak beleszarni, még a környéket is összefosni? Mer itt most félni kell egy kupac hamutól. Azon kívül, hogy Kövér a közelmúltban bebizonyította, hogy miféle ember. Elias őrmester idézetével zárnék, Kövér: "Nem kell minden percben bebizonyítanod, hogy szarember vagy!"
süti beállítások módosítása